εξηγήσεις για τη λειτουργία

Από τη παράδοση των κάδων

Οι πρώτοι 20 κάδοι κομποστοποίησης, παραδόθηκαν στους πολίτες της Χερσονήσου που έδειξαν το σχετικό ενδιαφέρον, το πρωί της Παρασκευής (21/11), παρόντος του Δημάρχου Σπύρου Δανέλλη και των ειδικών που εξήγησαν στους πολίτες τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος αυτού, που τα δέχεται οργανικά σκουπίδια ενός σπιτιού και παράγει λίπασμα για το κήπο. Πρόκειται για μια πιλοτική κίνηση του Δήμου Χερσονήσου για να ξεκινήσει ο διαχωρισμός των απορριμμάτων στη πηγή.

Πρόκειται για έναν κάδο, ο οποίος βέβαια προϋποθέτει κήπο, στον οποίο τοποθετείται κομπόστ, ένα μείγμα χώματος, φύλλων μαζί με γαιοσκώληκες οι οποίοι πλέον αναλαμβάνουν να αποσυνθέσουν και να μετατρέψουν σε λίπασμα όποια οργανικά απορρίμματα τους δοθούν όπως, φλούδια, κόκαλα, σαπισμένα φρούτα κλπ.
Μετά από κάποιο διάστημα χρήσης και αξιολόγησης της μεθόδου, θα αποφασιστεί εάν γενικευτεί σε όλο τον Δήμο η χρήση της συγκεκριμένης μεθόδου για να πάψει ο ΧΥΤΑ να δέχεται όλη τη ποσότητα οργανικών αποβλήτων.

Το κομπόστ με τους γαιοσκώληκες

Από τη παράδοση των κάδων

Βέβαια επειδή μέσα σε διαμερίσματα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο συγκεκριμένος μηχανισμός, παρά μόνο σε κήπους, δεν μπορούν όλοι να το χρησιμοποιήσουν, αλλά το ζητούμενο είναι να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων, αλλά και να υπάρξει μιας μορφής συνείδηση ανακύκλωσης στους κατοίκους.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos