διδασκαλεία σε εξέλιξη

Από το σεμινάριο

Πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή (24/10) με επιτυχία στο δήμο Χερσονήσου σεμινάριο εθελοντών ανανηπτών στην «Βασική Υποστήριξη της Ζωής και στη Χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή» με τη συμμετοχή της ομάδας εθελοντών από τη δημοτική Ομάδα Υγείας και την Ομάδα «ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ» του Δήμου Χερσονήσου.
Το σεμινάριο αυτό ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας του Δήμου Χερσονήσου (γραφείο κοινωνικής πολιτικής) με την Εταιρεία «ΠΡΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ» και υπεύθυνο τον Ιατρό Αναισθησιολόγο, Δημήτριο Βουρβαχάκη -με την έγκριση της Εθνικής Επιτροπής Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ).

Με την παρακολούθηση και την πρακτική άσκηση στο σεμινάριο, οι εκπαιδευόμενοι εθελοντές θα έχουν επίσημα την κρατική πιστοποίηση με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα που τους δίνει την δυνατότητα παροχής Πρώτων Βοηθειών σε έκτακτες περιπτώσεις όπου απαιτείται η βασική υποστήριξη ζωής ενηλίκων με καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και η παροχή αυτόματης εξωτερικής απινίδωσης. Η άμεση παροχή πρώτων βοηθειών σε περιπτώσεις καρδιακής ανακοπής είναι ζωτικής σημασίας, καθώς μπορεί να διπλασιάσει τις πιθανότητες επιβίωσης. Στα πλαίσια αυτά, ο Δήμος έχει ήδη προμηθευτεί δύο φορητούς Αυτόματους Εξωτερικούς Απινιδωτές, οι οποίοι θα βρίσκονται στο χώρο του δημαρχείου και στον Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό Χερσονήσου – στο χώρο του Φιλωνίδιου Γυμναστηρίου, για χρήση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Επίσης, προγραμματίζεται νέο σεμινάριο ανανηπτών στην «Βασική Υποστήριξη της Ζωής και στη Χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή» για τους υπαλλήλους του δήμου Χερσονήσου.
Το ενδιαφέρον που έχει καταγραφεί στη περιοχή του Δήμου μας είναι μεγάλο και η εθελοντική συμμετοχή αποβλέπει τόσο στην ευαισθητοποίηση, κινητοποίηση & εκπαίδευση σε θέματα υγείας, αλλά και στην κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή μεταξύ των κατοίκων της τοπικής κοινότητας.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos