Οροπέδιο Χριστουγεννιάτικη Γιορτ

Από τη γιορτή

Μέσα σε χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και με επίκεντρο την καλλιτεχνική δημιουργία και παρουσία των νέων του Οροπεδίου Λασιθίου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 26 Δεκεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου στο Τζερμιάδων, η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που οργάνωσε ο δήμος Οροπεδίου Λασιθίου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με κάλαντα με μαντολίνο και λύρα από νεαρούς μαθητές που μαθαίνουν παραδοσιακά όργανα.
 
Πιο αναλυτικά μαντολίνο έπαιξαν η μαθήτρια του Γυμνασίου Μαρίνα Ματθαιάκη και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, Γιώργος Πλατής, Ηρακλής Χουρδάκης, Μανόλης Κρασσανάκης Μανόλης, Στέλλα Κρασανάκη. Λύρα έπαιξε ο μαθητής του Δημοτικού Σχολείου Κωστής Χουρδάκης.
 
«Είναι μια γιορτή αφιερωμένη στη νεολαία μας, η οποία δίνει το δικό της ξεχωριστό παρόν, στέλνοντας μηνύματα αγάπης, ειρήνης, προόδου και ημιουργίας.
 
Με την ενεργή παρουσία τους σήμερα οι νέοι μας αποδεικνύουν ότι υπάρχει συνέχεια σε αυτό τον τόπο και αυτό φανερώνεται από την διάθεση τους για ζωή και δημιουργική παρουσία στον τόπο.
 
Είμαστε όλοι θλιμμένοι και τη γιορτή μας σκιάζει η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου για όλη την κοινωνία των Τζερμιάδων και του Λασιθίου. Της πρεσβυτέρας Ευαγγελίας Κουμαρτζή που χάθηκε αναπάντεχα τις γιορτινές αυτές μέρες, αλλά θα ποτελεί πάντα ένα φωτεινό πρόσωπο που αγαπήσαμε και θα αγαπάμε πάντα.
 
Παρά τη θλίψη όλων μας, αποφασίσαμε να γίνει τελικά αυτή η γιορτή των παιδιών μας, γιατί η συνέχεια της ζωής μέσα από την παρουσία των νέων ανθρώπων, ααλύνει τον πόνο που προκαλεί η απώλεια των αγαπημένων προσώπων», δήλωσε ο δήμαρχος κ. Γιώργος Μηλιαράς.
 
 Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Πνευματικής Εστίας κ. Γιάννης Καραβαλάκης παρουσίασε να οδοιπορικό στο Θεοβάδιστο Όρος Σινά. Ο κ. Καραβαλάκης με μια εμπεριστατωμένη ομιλία και με τη βοήθεια έγχρωμων διαφανειών, έκανε μια αναλυτική περιήγηση στα βήματα του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας στο Σινά και τη Μονή της Αγίας Αικατερίνης, όπως την κατέγραψε κατά τη εκδρομή που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Λασιθιωτών Ηρακλείου. ]
 
Με ιστορικές, λαογραφικές, γεωγραφικές και θρησκευτικές αναφορές στην περιοχή, ο ομιλητής παρουσίασε ένα από τους ιστορικότερους ιερούς χώρους του Ορθόδοξου χώρου.
 
Παράλληλα οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα στο χώρο της εκδήλωσης να απολαύσουν τις ζωγραφιές των μαθητών του Οροπεδίου Λασιθίου με θέμα «¶γιος Βασίλης έρχεται…», μερικές από τις οποίες συμπεριλήφθηκαν στην ευχετήρια κάρτα του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου και στο ενημερωτικό έντυπο «Τα Νέα του Οροπεδίου Λασιθίου» και αναδεικνύουν την αγάπη των μαθητών της περιοχής για τον τόπο και την γιορτινή τους διάθεση.
 
Μέσα από τη ζωγραφική τους οι μαθητές συνδέουν με ιδιαίτερα ευρηματικό τρόπο, το Οροπέδιο και την καθημερινότητα των κατοίκων του με τον ¶γιο της προσφοράς και των δώρων.
 
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κρητική μουσική και τραγούδια από νέους ντόπιους καλλιτέχνες, οι οποίοι δίκαια κέρδισαν το χειροκρότημα των παρευρισκομένων.
 
Έπαιξαν οι μαθητές του Λυκείου: Χάρης Κοντογιννης – λαούτο, Μανόλης Δερμιτζάκης – μαντολίνο και Μανόλης Αθανασάκης – λύρα. Το πρόγραμμα συνέχισαν οι «εικοσάρηδες» της μουσικής παρέας εντυπωσιάζοντας με την δεξιοτεχνία τους στα όργανα και στο τραγούδι: Γιώργος Γραμματικάκης – λύρα, Νίκος Πεδιαδίτης – τραγούδι, Κωστής Σιγανός – λαούτο και Γιώργος Μαραζάκης – Μαντολίνο.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos