Δήμος ΣητείαςΣτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 Απριλίου, συζητήθηκε και ψηφίστηκε, το πρώτο μέρος του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Σητείας 2007-2010.
Στο πλαίσιο της Κοινωνικής Διαβούλευσης για το στρατηγικό σχεδιασμό του επιχειρησιακού προγράμματος έχει ήδη προγραμματιστεί μία ενημερωτική εκδήλωση στις 23 Απριλίου στο δημαρχείο και ώρα 18.00μ.μ., με θεματικό πεδίο:

  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Μετά την ολοκλήρωση του Κοινωνικού Διαλόγου και της Διαβούλευσης, οι προτάσεις των παραγωγικών φορέων, των κοινωνικών εταίρων και κάθε δημότη θα αξιολογηθούν και θα ενσωματωθούν με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής στο Στρατηγικό Σχέδιο. Στη συνέχεια θα εκπονηθεί το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και θα έρθει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Να σημειωθεί ότι το εγκεκριμένο κείμενο, που αφορά το στρατηγικό σχεδιασμό, βρίσκεται δημοσιευμένο στην επίσημη ιστοσελίδα www.sitia.gr, προκειμένου οι δημότες μας να συμβάλλουν ενεργά με προτάσεις τους στον τετραετή σχεδιασμό του επιχειρησιακού προγράμματος του Δήμου Σητείας.

Ο Δήμαρχος κ. Κουρουπάκης σχολίασε σχετικά «Στόχος μας είναι το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου να γίνει αντικείμενο διαβούλευσης και κοινωνικής συζήτησης. Να κατατεθούν από τους φορείς ή από τους δημότες προτάσεις και όλα αυτά θα ενταχθούν μέσα στην πρόταση του επιχειρησιακού σχεδίου, η οποία στην επόμενή της φάση θα περάσει και από την επεξεργασία των τρόπων χρηματοδότησης. Ως Δημοτική Αρχή θεωρούμε ότι ο στρατηγικός σχεδιασμός, ο αναπτυξιακός προγραμματισμός των τοπικών κοινωνιών είναι ένας βασικός πυλώνας της ανάπτυξης σήμερα και σ΄αυτό το πλαίσιο καταρτίστηκε το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Σητείας και με αυτόν τον τρόπο λειτουργούμε ως δημοτική ομάδα».

Γραφείο Τύπου Δήμου Σητείας

Print Friendly, PDF & Email

Από manos