συλλαλητήριο, νοσοκομείο
από παλαιότερο συλλαλητήριο υπέρ του νοσοκομείου

Στην έκδοση ομόφωνου ψηφίσματος κατά της απόφασης του Υπουργείου για την πλήρωση μίας μόνο θέσης ιατρού στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την συνεδρίαση της Τετάρτης 4 Μαΐου 2016

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε αυτό:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο της Ιεράπετρας εκφράζει την αγανάκτηση και τον έντονο προβληματισμό του για τον αριθμό των προκηρυγμένων θέσεων ιατρών στο Λασίθι και ιδιαίτερα στο Νοσοκομείο της πόλης μας.

Ο λαός της Ιεράπετρας με δυναμικές κινητοποιήσεις διεκδίκησε και διεκδικεί την πλήρη στελέχωση του Δημόσιου Νοσοκομείου της πόλης.

Το Υπουργείο Υγείας, με το από 22-4-2016 έγγραφό του, προκηρύσσει τη θέση, μόνο ενός Βιοπαθολόγου, για την υποστήριξη των Ιατρικών Υπηρεσιών του Νοσοκομείου μας.

Μέσα από αυτό το Ψήφισμα απαιτούμε το Υπουργείο Υγείας και η 7η ΥΠΕ να λάβουν υπόψη τους αυτά τα οποία έχουμε επανειλημμένως αναφέρει και για τα οποία έχουμε λάβει υποσχέσεις. Αυτά που οι δημότες της Ιεράπετρας αγωνιστικά διεκδικούν τόσα χρόνια, ως ελάχιστο για την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του Νοσοκομείου της πόλης μας ή καλύτερα του Νοσοκομείου της Νοτιοανατολικής Κρήτης, όπως του αρμόζει.

Απαιτούμε την παρουσία των Βουλευτών και της Διοίκησης της 7ης ΥΠΕ στη μονοθεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία όλων των Φορέων της Ιεράπετρας, που θα πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Καλούμε την Κυβέρνηση, τα κόμματα και το αρμόδιο Υπουργείο να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στο Γεραπετρίτικο λαό.

Δηλώνουμε ότι δεν υποχωρούμε στο αίτημα για Δημόσια, Δωρεάν Υγεία στον Τόπο μας.»

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos