ΔΕΗΤο μεγάλο πρόβλημα των διακοπών του ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή του Δήμου μας συνεχίζεται και κάθε χρόνο τα πράγματα χειροτερεύουν. Όπως είναι γνωστό ο Δήμος μας και η ευρύτερη περιοχή στηρίζεται οικονομικά κυρίως στον τουρισμό και τη γεωργία.
 
Η κατάσταση όμως αυτή έχει δημιουργήσει ανεπανόρθωτες ζημιές στον Τουριστικό Κλάδο. Ξενοδοχεία, Ενοικιαζόμενα Δωμάτια, Εστιατόρια, Σούπερ Μάρκετ μετράνε κάθε χρόνο τις πληγές τους. Η αλλοίωση των τροφίμων που βρίσκονται στα ψυγεία των Σούπερ Μάρκετ και των Εστιατορίων θέτει σε κίνδυνο την υγεία των ανθρώπων.
 
  • Οι τουρίστες που μένουν στα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα δυσανασχετούν και συχνά ζητάνε αποζημιώσεις αφού έρχονται να κάνουν διακοπές χωρίς ψυγεία, air condition, χωρίς φως και αρκετές φορές χωρίς νερό με δεδομένο ότι η παρτεταμένη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος έχει σαν αποτέλεσμα και τη διακοπή του νερού αφού σε μικρό χρονικό διάστημα αδειάζουν οι δεξαμενές.
  • Η δυσφήμηση της περιοχής μας εξ΄ αιτίας όλων αυτών καταλαβαίνουμε όλοι πόσο θα μας κοστίσει. Αγνοώντας το τεράστιο περιβαλλοντικό και οικονομικό κόστος η ΔΕΗ κατασκεύασε ένα νέο ρυπογόνο πετρελαϊκό σταθμό στον Αθερινόλακκο.
  • Χωρίς να ληφθούν υπόψη οι εναλλακτικές λύσεις και να αξιοποιηθούν οι καθαρές πηγές ενέργειας.
  • Χωρίς να ληφθεί υπόψη η αντίθεση της πλειονότητας των κατοίκων της περιοχής.
  • Χωρίς να ληφθεί υπόψη ότι η περιοχή που σηκώνει το βάρος και τις επιπτώσεις της κατασκευής ενός τέτοιου εργοστασίου έχει την μικρότερη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.
  • Χωρίς να ληφθεί υπόψη ότι εκτός από το μεγάλο οικονομικό κόστος για τη μεταφορά του ρεύματος στα μεγάλα κέντρα κατανάλωσης οι πυλώνες και μάλιστα δύο γραμμών δημιουργούν αλλοίωση στο φυσικό περιβάλλον και εγκυμονούν κινδύνους για τα ψυγεία των κατοίκων.

Σήμερα μετά από τόσο καιρό είναι πια παραδεκτό από όλους ότι ήταν λανθασμένη επιλογή η χωροθέτηση του εργοστασίου στον Αθερινόλακκο. Όταν έγινε το εργοστάσιο κάποιοι δέχτηκαν με τη λογική ότι θα υπάρχουν αντισταθμιστικά οφέλη για την περιοχή και ότι επιτέλυς θα υπάρχει επάρκεια ηλεκτρικού ρεύματος και θα σταματήσουν οι διακοπές όμως γελάστηκαν.

Η λογική ότι έχουμε εργοστάσιο στην περιοχή μας και το ρεύμα μεταφέρεται σε σταθμό εκτός περιοχής για να επιστρέψει σε μας δεν την καταλαβαίνουμε.

Μεταφέροντας λοιπόν την αγωνία και την αγανάκτηση όλων των κατοίκων και των επιχειρηματιών – οι οποίοι πιθανών να προβούν σε αγωγές κατά της ΔΕΗ- παρακαλούμε όλους τους αρμόδιους να σκύψουν πάνω σε αυτό το ζωτικής σημασίας πρόβλημα και να δοθούν άμεσα λύσεις.

Σε διαφορετική περίπτωση οι κοινοποιήσεις και οι αντιδράσεις θα είναι έντονες προς κάθε κατεύθυνση

Δ.Σ. Μακρύ Γιαλού

Print Friendly, PDF & Email

Από manos