Διαλυνάκειο

Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεάπολης στην τελευταία συνεδρίασή του στις 20 Απριλίου 2007, ασχολήθηκε με την συζήτηση τοπικών θεμάτων που απασχολούν το Δήμο και την τοπική κοινωνία. Μεταξύ των άλλων θεμάτων που ετέθησαν από τον Δήμαρχο Νίκο Καστρινάκη, ήταν και το ζήτημα της κατάστασης στην Παιδόπολη Νεάπολης, μετά και από αρκετά σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο. Διαπιστώθηκε η έλλεψη πιστώσεων από την πολιτεία, ώστε να ολοκληρωθεί σε μόνιμη βάση η στελέχωση και οι κτιριακές υποδομές και να μην στηρίζεται μόνο στον εθελοντισμό, η όλη προσπάθεια αναβάθμισης της.

Η Πολιτεία θα πρέπει να κατανοήσει ότι το έργο όλων των εργαζομένων στην αιδόπολη, είναι τεράστιο, επικίνδυνο και ανθυγιεινό.
Μετά και από την ενημέρωσή του από την πρόεδρο του Δ.Σ του Ιδρύματος. κ. Δώρα Μαρκογιαννάκη, που παραβρέθηκε στην συνεδρίαση, ομόφωνα το Δ.Σ. εξέφρασε την στήριξή του στις προσπάθειες της Ποέδρου και της Διοίκησης και ζητά την άμεση, ουσιαστική , θεσμική και ριζική αντιμετώπιση των προβλημάτων, ώστε η Παιδόπολη να παρέχει υψηλές ποιοτικές υπηρεσίες σε μεγαλύτερο αριθμό παιδιών, να αναβαθμιστεί και να αξιοποιηθεί.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεάολης επίσης, ομόφωνα, εξέφρασε την αγωνία του για τα προβλήματα που απασχολούν το Νοσοκομείο της πόλης μετά και την παραίτηση της παιδιάτρου, ενώ απουσίαζε από την συνεδρίαση, αν και είχε προσκληθεί, ο Διοικητής του.
Αντί να υποβαθμίζεται το Νοσοκομείο μας, θα πρέπει, όπως και άλλες φορές έχουμε ζητήσει σαν Δημοτικό Συμβούλιο, να αναβαθμιστεί και να στελεχωθεί επαρκώς, ώστε να αντιμετωπίζονται οι ανάγκες της περιοχής.
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να γίνει ανοιχτή συνάντηση-συζήτηση το επόμενο διάστημα για τα θέματα της Παιδόπολης και του Νοσοκομείου και συγκεκριμένα για την σημερινή κατάσταση , τα προβλήματα και τις προοπτικές.
Για τα θέματα αυτά θα επιδιωχθεί να συναντηθεί αντιπροσωπεία του Δ.Σ. με την Δ.Υ.ΠΕ. Κρήτης.

Για το Δημοτικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος

Ελένη Μοσχοβιτάκη

Print Friendly, PDF & Email

Από manos