Νομαρχιακό Συμβούλιο Λασιθ'ίουΛόγω της πολυήμερης απεργίας των Ναυτεργατών οι αγρότες της Κρήτης και ειδικότερα της περιοχής Ιεράπετρας και Μακρύ Γιαλού υπέστησαν ανυπολόγιστες ζημιές οι οποίες οφείλονται: 1. στην αλλοίωση της ποιότητας των προϊόντων εκείνων που είχαν ήδη φορτωθεί και παρέμειναν στο λιμάνι 2. στην υπερωρίμανση των προϊόντων που δεν κόπηκαν εγκαίρως και παρέμειναν στα φυτώρια καταστρέφοντας, επίσης, και την ίδια την καλλιέργεια και 3. στη διακοπή του εφοδιασμού των εσωτερικών και εξωτερικών αγορών με αποτέλεσμα συμφωνίες και συμβόλαια να ακυρωθούν με κίνδυνο, μεταξύ των άλλων, και τη δυνητική απώλεια των αγορών αυτών, τις οποίες, οι αγρότες μας, με πολύχρονη προσπάθεια είχαν κατακτήσει.

Θεωρούμε αναγκαία την οικονομική βοήθεια του κράτους η οποία σε καμία περίπτωση δεν θα μπορέσει να αποκαταστήσει πλήρως την υφιστάμενη ζημιά, η οποία για τους λόγους που προανέφερα είναι εκτεταμένη και δεν εξαντλείται, απλά, στη λογιστική αποτίμηση των κατεστραμμένων προϊόντων.
Ως ήδη ανεφέρθη υπάρχει και η δυνητική απώλεια των αγορών και των παραδοσιακών εμπορικών δικτύων, γεγονός που θα έχει αρνητική επίπτωση στη ροή των εσόδων των αγροτών μας.
Η πολιτεία οφείλει να συμπαρασταθεί και να στηρίξει τους αγρότες μας για να μπορέσουν να ανασυγκροτήσουν τν παραγωγή και τα εμπορικά δίκτυα επΆ ωφελεία της τοπικής και ευρύτερα της εθνικής μας οικονομίας, αλλά και των ιδίων που στην παρούσα περίοδο δοκιμάζονται σκληρά από τα προβλήματα που προέκυψαν κατά την πρόσφατη έκρυθμη κατάσταση.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos