οροπέδιο Θρυφτής
ανατολική όψη από τη Καβουσανή πλευρά

Σήμερα 24/6/15 μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Συλλόγων και Φορέων για τον ορεινό όγκο της Θρυπτής εκπρόσωποι τοπικών συμβουλίων, Συλλόγων και πολίτες του Νομού Λασιθίου συναντηθήκαμε στην αίθουσα Μαρία Λιουδάκη (Ιεράπετρα) και μετά από συζήτηση εκφράζουμε:

  • Την πλήρη αντίθεση μας σε οποιοδήποτε σχέδιο εγκατάστασης ΒΑΠΕ στους ορεινούς μας όγκους.
  • Την στήριξη μας στο έργο της Επιτροπής Συλλόγων και Φορέων για την βόσκηση, στις προτάσεις της για βιώσιμο μοντέλο κτηνοτροφίας στους ορεινούς όγκους και τις περαιτέρω ενέργειες της για την επίλυση του θέματος.
  • Την εναντίωση μας στην ψήφιση του προτεινόμενου περιβαλλοντοκτόνου σχεδίου νόμου για τις βοσκήσιμες γαίες και για την καταψήφιση του απευθύνουμε έκκληση στους βουλευτές του νομού μας και όλης της Κρήτης.

Το ψήφισμα υπογράφουν οι: Γιάννης Ρεμεδιάκης (πρ. Καβουσίου), Μαρία Σακκαδάκη (πρ. Αη Γιάννη), Ρένα Ψυλλινάκη (πρ Καλαμαυκας), Γιώργος Ραπάνης (πρ. Παχειάς Αμμου), Γιώργος Χαμηλός (πρ ΠΣ Θρυπτής), Μανώλης Χρυσός (πρ. ΠΣ Κατω Χωριού), Μανώλης Εγγλεζάκης (πσ Βασιλικής), Γιώργος Λαγκαδινός (Επιτροπή αγώνα Κρούστα), Δεσποινα Κουρουπάκη (πρ ΠΣ Σφάκας και εκπρόσωπος των βορεινων χωριών του δημου Σητείας) και πολλοί κάτοικοι.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos