ΒραχάσιΨηφίστηκε τελικά χθες (1.3) κατά πλειοψηφία η επίμαχη τροπολογία, με την οποία αυτονομήθηκαν από τον «Καποδίστρια» και έγιναν κοινότητες τα δημοτικά διαμερίσματα Βραχασίου και Ζωνιανών στην Κρήτη αλλά και Τσαριτσάνης στη Λάρισα.
 
Το ΠΑΣΟΚ αποχώρησε από την αίθουσα κατηγορώντας την κυβέρνηση «για πρόχειρη και πελατειακή τροπολογία και ότι μ΄ αυτόν τον τρόπο απαξιώνει τον «Καποδίστρια».
 
¶μεση ήταν η απάντηση του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι αποχωρεί γιατί φοβάται να αναλάβει τις ευθύνες του. Συγκεκριμένα είπε ότι ακολουθεί την τακτική του Πόντιου Πιλάτου.
 
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος τάχθηκε υπέρ της τροπολογίας, με την προϋπόθεση όμως ότι θα συνεχιστεί και θα ικανοποιηθούν και τα αιτήματα των υπολοίπων περιοχών της χώρας.
 
Από την πλευρά του ο Συνασπισμός, μέσω του εκπροσώπου του Φώτη Κουβέλη, ανέφερε ότι η συνένωση είναι σωστή αλλά η Κυβέρνηση θα πρέπει να προβεί σε τοπικά δημοψηφίσματα και να φέρει άμεσα σχέδιο νόμου για μία ολοκληρωμένη διόρθωση του διοικητικού μοντέλου.
 
Μιλώντας για το θέμα ο υπουργός Επικρατείας κ. Θοδωρής Ρουσόπουλος είπε ότι δε γνωρίζει αν στο μέλλον υποβληθούν και άλλες τροπολογίες εξαίρεσης από τον «Καποδίστρια».
 
Να υπενθυμίσουμε ότι εδώ και οκτώ χρόνια οι κάτοικοι των κοινοτήτων Βραχασίου και Ζωνιανών και Τσαρίτσανης δεν έχουν αυτοδιοικητικές αρχές.
 
 
γράφει η Βίκυ Αγγελοπούλου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos