Δημοτικό Συμβούλιο εν μέσω πλυμήραςΣυνεδρίασε χθες (23.11) το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου με κύρια θέματα συνεδρίασης την έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος Έργων έτους 2006, συνολικού προϋπολογισμού 13.000.000 Ευρώ, την αύξηση των τελών ηλεκτροδοτούμενων χώρων, καθαριότητας και φωτισμού καθώς και την επιχορήγηση των αθλητικών σωματείων

Το  πρόγραμμα έργων του Δήμυ
 
Στην εισήγηση του ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Γιάννης Λουκαράκης αναγνώρισε ότι το πρόγραμμα είναι ειλικρινές. Δεν είναι ούτε μεγάλο αλλά ούτε και μικρό. Κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να δει το έργο σαν ολότητα, μέσα στα πλαίσια ενός γενικότερα αναπτυξιακού προγράμματος και όχι μόνο του Δήμου.
 
Ζήτησε από τους προέδρους των Δημοτικών Διαμερισμάτων- γιατί μόνο αυτοί γνωρίζουν τις ανάγκες του τόπου- να συνεργαστούν με την Τεχνική Υπηρεσία για να ολοκληρωθεί το περσινό και να συνεχιστεί το επόμενο.
 
Η αντιπολίτευση, μέσω του κ. Ζερβού αρχικά επέκρινε το δήμο γιατί δεν τους έστειλε κανένα έγγραφο που να τους ζητά να κάνουν προτάσεις. Επεσήμαινε ότι κάποια προγράμματα ενώ είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, σήμερα έχουν παγώσει χωρίς κανένα λόγο. «Λείπουν πολλές περιοχές από το πρόγραμμα, που είναι η Ελούντα, η Κριτσά, το Καλό Χωριό.
 
Δεν το ψηφίζω γιατί δε δίνει καμιά προοπική στον τόπο. Καταψηφίζω για να επανέλθει προς συζήτηση αφού μας αναλύσουν πρώτα οι Πρόεδροι των Δημοτικών Διαμερισμάτων τις ανάγκες κα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν» ανέφερε ο κ. Ζερβός. Όσο αφορά την Τεχνική Υπηρεσία ποτέ και κανείς δεν την αμφισβήτησε. Μάλιστα αντί να ίναι υποστηρικτική, όπως είναι και ο ρόλος της έχει γίνει προγραμματική. Τελικά το τεχνικό έργο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία 15 προς 6.
 
Για την αύξηση των τελών
 
 Ενώ αρικά η πρόταση της Δημοτικής Αρχής ήταν να γίνει μία μικρή αύξηση κατά 2 λεπτά, η αντιπολίτευση ζήτησε να μη γίνει καμία αύξηση πάνω από τον τιμάριθμό και αμέσως η Δημοτική Αρχή επανακαθόρισε την πρόταση και ζήτησε να μπει τιμαριθμική αναπροσαρμογή, δηλαδή αύξηση του 4%.
 
Η πρόταση θεωρήθηκε πολύ ρεαλιστική αφού ο δήμος μετά τις αυξήσεις στα τιμολόγια των δήμων καλύπτει ένα μέρος της αύξησης από τα έσοδα του δήμου. Υπολογίζεται ότι με τα καινούρια απορριμματοφόρα θα μειωθεί το κόστος καθαριότητας.
 
Το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων θεώρησε άδικη και υπερβολική την αύξηση στα χωριά αφού οι ανάγκες τους δεν είναι τόσο αυξημένες όσο των κατοίκων των αστικών πόλεων.
 
Ο κ. Χαριτάκης πρότειν να μη γίνε καμία αύξηση αλλά τελικά επικράτησε κατά πλειοψηφία η πρόταση της Δημοτικής Αρχής να αυξηθούν τα τέλη κατά 4%.
 
Στη συνέχεια ομόφωνα ψηφίστηκε η έγκριση προμήθειας γάλατος β΄ εξαμήνου 2005 για το εργατοτεχνικό προσωπικό ου Δήμου.
 
 
Για την επιχορήγηση των αθλητικών σωματείων
Πρόταση του κ. Θραψανιώτη ήταν να χρηματοδοτηθούν για τελευταία χρονιά όλοι οι αθλητικοί σύλλογοι και από τον πόμενο χρόνο καθένας να χρηματοδοτείται ανάλογα με το έργο που παράγει και τις δραστηριότητες του. Δεν μπορούν να παίρνουν όλοι οι σύλλογοι τα ίδια χρήματα και άλλοι να κάνουν έργο και άλλοι να βάζουν τα λεφτά στην τράπεζα είπε χαρακτηριστικά.
 
Πρότεινε οι σύλλογοι της Κριτσάς και του Κρούστα να μη λάβουν χρήματα αφού έχουν χρηματοδοτηθεί από άλλους πόρους. Ο κ. Κλώντζας πρότεινε να υπάρχει και ένα κονδύλι ειδικά για τους πρωταθλητές, που προβάλλουν τον τόπο παντού και που πολλές φορές πληρώνουν από την τέπη τους λεφτά για να συμμετάσχουν σε κάποιο αγώνα. Θέμα δημιουργήθηκε και με το σωματείο του Αλμυρού.
 
Όλοι συμφώνησαν να συνεχίσουν να καλύπτουν το ενοίκιο του. Όμως ο κ. Τζανόπουλος δήλωσε ενοχλημένος επειδή στις ανακοινώσεις του Αλμυρού πουθενά δε φαίνεται η προσφορά του Δήμου.
 
Τη λύση έδωσε η παρουσία του αντιπροέδρου του σωματείου, ο οποίος ανέφερε ότι είναι γνωστό ότι το σωματείο συνεχώς ευχαριστεί τη Δημοτική Αρχή για την προσφορά της. Ενώ το σωματίο διεκδικεί και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων 2006.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos