νομός Λασιθίου«Συλλογή ψηφιοποίηση και τεκμηρίωση υλικού που αφορά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Νομού Λασιθίου με άξονες τον Πολιτισμό, τον Τουρισμό, το Περιβάλλον και την Οικονομία» είναι το νέο έργο που ξεκινά και θα υλοποιήσει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λασιθίου.
 
Όπως δήλωσε ο Νομάρχης Λασιθίου κ. Αντώνης Στρατάκης «το έργο, στην ουσία, αφορά τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης βάσης δεδομένων για το νομό μας, όπου εκτός από την ψηφιοποίηση του υλικού θα υπάρχει και ηλεκτρονική καταγραφή των δεδομένων, τόσο στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης, όσο και στην ιστοσελίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λασιθίου.
 
Είναι σημαντικό να υπάρχουν συστηματοποιημένα στοιχεία για το νομό μας, στα οποία θα έχουν πρόσβαση όλοι οι ενδιαφερόμενοι, είτε πρόκειται για ιδιώτες, είτε για επιχειρηματίες, είτε για ερευνητές που θέλουν να αξιοποιήσουν τη βάση δεδομένων του νομού μας στις αντίστοιχες θεματικές ενότητες που τους ενδιαφέρουν».
 
Η σύμβαση αφορά τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λασιθίου και το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας Κρήτης και υπεγράφη την Παρασκευή 14 Απριλίου. Το έργο διαρθρώνεται στις εξής δράσεις:
  • Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού, λογισμικού και ψηφιοποίηση υλικού. 
  • Συλλογή και τεκμηρίωση υλικού.

Η υλοποίηση του έργου αναμένεται να συμβάλλει στη συστηματοποίηση των δεδομένων και των πληροφοριών γύρω από τον πολιτισμό, τον τουρισμό, το περιβάλλον και την οικονομία του νομού.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά τον Πολιτισμό το έργο προβλέπει τη ψηφιοποίηση υλικού για τα λαογραφικ μουσεία, τις αρχαιολογικές περιοχές, τα Βυζαντινά μνημεία, καθώς και αρχειακό και λαογραφικό υλικό των πολιτιστικών συλλόγων του Νομού.

Σε σχέση με το περιβάλλον η ψηφιοποίηση αφορά την ανάδειξη της αισθητικής του, καθώς και την πλούσια βιοποικιλότητά του. Σε ότι αφορά τον Τουρισμό και την Οικονομία προβλέπεται η καταγραφή των μοναδικών σε ομορφιά θέρετρων του νομού, καθώς και η παρουσίαση της διάρθρωσης των παραγωγικών δραστηριοτήτων, ανά τομέα και κλάδο, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών αναπτυξιακών δεικτών, έτσι που να δίνεται ια ολοκληρωμένη εικόνα για τα παραγωγικά συστήματα και το επίπεδο ανάπτυξης του Νομού.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos