26 Απριλίου, στον δήμο Ιεράπετρας
26 Απριλίου, στον δήμο Ιεράπετρας

Με την ενεργή υποστήριξη της Δημοτικής Κοινότητας και αρκετές συμμετοχές Τοπικών Κοινοτήτων, Πολιτιστικών και άλλων συλλόγων αλλά και πολιτών

θα διεξαχθεί η δράση εθελοντικής καθαριότητας Let’s do it Greece   για πρώτη φορά στο Δήμο Ιεράπετρας την Κυριακή 26 Απριλίου.

Με  διάθεση προσφοράς εκατοντάδες  εθελοντές  θα κινητοποιηθούν τόσο στο δήμο Ιεράπετρας όσο και σε άλλα μέρη της Ελλάδας και του κόσμου, μεταφέροντας το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος και αναδεικνύοντας την αξία του εθελοντισμού.

Στο δήμο Ιεράπετρας με πολλή χαρά και διάθεση προσφοράς συμμετέχουν και υποστηρίζουν τις δράσεις του Let’s do it  οι Τοπικές Κοινότητες: Αγίου Ιωάννη, Αγίου Στεφάνου, Καβουσίου, Καλαμαύκας, Μακρυλιάς, Μεσελέρων, Μαλών, Μύρτους, Παχειάς  Άμμου, Γδοχίων, Ορεινού, Σταυροχωρίου, Σχινοκαψάλων, Χριστού.  Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Μακρυλιάς, Καλογέρων, Ανατολής, Καβουσίου, Σταυρού, Σελάκανου, Γρα Λυγιάς, Μεταξοχωρίου, Πάνω Χωρίου, Ο Σύλλογος Ανάπτυξης Αγίου Ιωάννη και ο Σύλλογος Γυναικών Παχειάς Άμμου. Οι Πρόσκοποι, οι Οδηγοί, η ομάδα v2, η Δημοτική Επιτροπή Τουρισμού, ο Νέος Πολιτιστικός Σύλλογος Ιεράπετρας, ο σύλλογος «Η Κρήτη δίνει ζωή», Ομάδα από τους εργαζομένους του δήμου και βέβαια όσοι πολίτες το επιθυμούν

Τα σημεία στα οποία θα γίνουν παρεμβάσεις έχουν επιλεγεί από τους συμμετέχοντες εθελοντές, ενώ μέσω του χάρτη, ο οποίος θα αναρτηθεί άμεσα στη σελίδα του δήμου στο διαδίκτυο εικονίζονται τα σημεία της δράσης Let’s do it  για το δήμο Ιεράπετρας και όποιοι μεμονωμένοι πολίτες ή και σύλλογοι επιθυμούν να συμμετάσχουν και δεν έχουν εκδηλώσει μέχρι σήμερα το ενδιαφέρον τους μπορούν να επιλέξουν ένα από αυτά και να ενταχθούν στις αντίστοιχες ομάδες.

Το όλο εγχείρημα στηρίζεται αμιγώς στην εθελοντική συνεργασία και βέβαια αρωγός στην όλη προσπάθεια είναι ο Δήμος Ιεράπετρας και η Υπηρεσία Καθαριότητας και Πρασίνου, η οποία, όπως αναφέρει ο Αντιδήμαρχος, κ. Αργύρης Πανταζής θα παραμείνει ανοικτή την Κυριακή 26 Απριλίου, ημερά υλοποίησης της δράσης, από τις 10:30 π.μ έως και τις 12:00 το μεσημέρι (τηλ. 2842090003) προκειμένου να διανείμει στους συμμετέχοντες σακούλες απορριμμάτων, γάντια και βέβαια ό,τι άλλο χρειαστεί

Για την ομαλή διεξαγωγή των δράσεων απαιτείται από όλους τους συμμετέχοντες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να φροντίσουν για την προσωπική τους ασφάλεια, καθώς και την ασφάλεια των ομάδων τους.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα τηλέφωνα 2842090008 και 2842340312.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos