Μαρία Κασωτάκη, όσα έργα δεν ολοκληρωθούν  στις προκαθορισμένες ημερομηνίες δεν θα λάβουν παράταση, και μεταφορά των πιστώσεων την επόμενη χρονιά
Μαρία Κασωτάκη, όσα έργα δεν ολοκληρωθούν στις προκαθορισμένες ημερομηνίες δεν θα λάβουν παράταση, και μεταφορά των πιστώσεων την επόμενη χρονιά

«Γνωρίζουμε ότι όσα έργα δεν ολοκληρωθούν  στις προκαθορισμένες ημερομηνίες δεν θα λάβουν παράταση, και μεταφορά των πιστώσεων την επόμενη χρονιά.

Θα μείνουν «κενά»… και θα υποχρεωθεί ο δήμος με ίδια έσοδα να καλύψει και να ολοκληρώσει αυτές τις παρεμβάσεις».

Τα παραπάνω δήλωσε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης  Ζερβός, με αφορμή τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο (6/5), παρουσία της Διευθύντριας της Ενδιάμεσης Αρχής του ΠΕΠ Κρήτης κ. Μαρίας Κασωτάκη, εργολάβων των έργων που εκτελούνται καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων.

«Η σύσκεψη αυτή, σύμφωνα με το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, πραγματοποιήθηκε προκειμένου να γίνει γνωστό στους εργολάβους που έχουν αναλάβει τα έργα, το γεγονός  –  ότι θα πρέπει ν΄αυξήσουν τα συνεργεία των εργαζομένων προκειμένου να εξευρεθεί τρόπος για την ολοκλήρωση των εργασιών που έχουν αναλάβει εντός του πλαισίου των προβλεπομένων ημερομηνιών.

Υπήρξε μια δυστοκία- τόνισε ο κ. Ζερβός- λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια  του χειμώνα. Ωστόσο, σημείωσε δεν διαπιστώθηκαν  οι αντιστοιχες ενέργειες για την ενίσχυση των συνεργείων που θα δώσουν τη δυνατότητα υλοποίησης  των έργων.

Οι εργολάβοι –πρόσθεσε- επικαλούνται σειρά ζητημάτων, που σχετίζονται με την καθυστέρηση στην πληρωμή των λογαριασμών για τα εκτελούμενα έργα.

Θεωρούμε –είπε-ότι αυτό αποτελεί δικαιολογία, δεδομένου ότι  η αρμόδια υπηρεσία, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, για την εκταμίευση των χρημάτων, θεωρώντας σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, ότι δεν υπάρχει λόγος τα χρήματα αυτά, να μένουν αδιάθετα στα ταμεία του δήμου.

Σύμφωνα με τον κ.Ζερβό, από το Δήμο Αγίου Νικολάου, καταβάλλεται  κάθε προσπάθεια , ώστε  να «βοηθηθούν» οι εργολάβοιπροκειμένου να υλοποιήσουν τα έργα που έχουν αναλάβει.

Εξάλλου έμπρακτα αποδεικνύεται –επεσήμανε- το γεγονός αυτό δεδομένης της «δέσμευσης» ολόκληρης  της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Αγίου Νικολάου προκειμένου να μην χαθούν τα χρήματα του ΕΣΠΑ.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos