Όχι και τόσο αγαθές οι προθέσεις !Εν αρχή η συγνώμη. Η δική μας συγνώμη, για κάτι που, δυστυχώς, προκάλεσε κάποιος άλλος στον δικτυακό μας τόπο. Και από την άλλη, ευχαριστούμε τις φίλες και τους φίλους που μας πληροφόρησαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.
Τις τελευταίες μέρες, όσοι χρησιμοποιούν Internet Explorer, έβλεπαν τη προειδοποίηση εγκατάστασης ενός Active-X component, το οποίο «κόλλαγε» τον υπολογιστή. Αντίθετα όσοι χρησιμοποιούν Firefox, δεν αντιμετώπισαν τέτοιο θέμα.
Όμως, το site καθυστερούσε αρκετά.

Τι συνέβη;

Κάποιος hacker, κατάφερε να υποκλέψει κωδικούς πρόσβασης, μέσα από δικούς μας υπολογιστές, μάλλον με πρόγραμμα Δούρειο Ίππο (Trojan Horse), μπήκε στον server, όπου φιλοξενείται το site και πρόσθεσε κάποιες γραμμές προγράμματος, οι οποίες κατέβαζαν στον υπολογιστή του αναγνώστη, αυτό το Active-X component, από άλλον server. Μέχρι στιγμής προσπαθούμε να αναλύσουμε το συγκεκριμένο Active-X component, για να κατανοήσουμε τι ήθελε να κάνει ο ή οι Hacker.

Από το 104.4 Fm, στέλνουμε μόνο cookies, για να κρατάει ο υπολογιστής σας τις προτιμήσεις σας ή στοιχεία JavaScript. Ότι διαφορετικό δείτε, στείλτε μας ένα mail στο radioagn@otenet.gr ή στο radio104@agn.forthnet.gr.

Και ακόμα, χρησιμοποιείτε για τη περιήγηση σας στο Internet, τον Firefox, ή εάν έχετε συνηθίσει τον Internet Explorer, στο menu ασφάλεια, ζητείτε να σας προειδοποιεί το πρόγραμμα για ενδεχόμενη εγκατάσταση, οποιουδήποτε πρόσθετου στοιχείου Active-X.

Ακόμα, να έχετε πάντοτε εγκατεστειμένο πρόγραμμα Antivirus. Μπορεί να σας γλυτώσει από πολλά !

Print Friendly, PDF & Email

Από manos