Όταν τα ζώα υποφέρουν εξ αιτίας μας …
συνθήκες απίστευτες

Είχαμε πάντα την απορία γιατί να θέλουμε να ταλαιπωρούμε τα ζώα, ειδικά τα φιλικά προς τον άνθρωπο, τα σκυλιά, τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου, όπως συνήθως λέμε.

Τα τελευταία χρόνια πολλές από τις διαμαρτυρίες, ή δημοσιεύσεις γλύτωσαν αρκετά κακοποιημένα σκυλιά δεμένα στη μέση του πουθενά, σε βαρέλια, στο κρύο και στη ζέστη. Σε γενικές γραμμές και με την επέμβαση της αστυνομίας τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα.

Μέχρι που πέσαμε πάνω σε άλλη μια τέτοια υπόθεση μερικών σκυλιών, στη περιοχή του Καβουσίου, λίγο πιο πάνω από τη παραλία στο Θόλος.

Όταν τα ζώα υποφέρουν εξ αιτίας μας …
βαρέλια, παλέτες

Μερικά σκυλιά σε άθλιες συνθήκες, μόνιμα δεμένα, εκτεθειμένα όλο το χρόνο στα στοιχεία της φύσης, με λερωμένο νερό, κομμάτια ωμό κρέας πεταμένο για τροφή, κάποιο είχε σκάψει λαγούμι για να προστατευτεί από τη ζέστη, προξενώντας την απορία τι ακριβώς εξυπηρετεί το δέσιμο τους εκεί:  Μήπως προστατεύουν τις ελιές που υπάρχουν από το «τάισμα» των κατσικιών; Μάλλον όχι. Κυνηγόσκυλα δεν είναι στη κατάσταση που βρίσκονται. Τι;

Βάσει νόμου, τιμωρούνται όσοι δεν τηρούν τους κανόνες ευζωίας των ζώων.

Όταν τα ζώα υποφέρουν εξ αιτίας μας …
σε κακή κατάσταση τα σκυλιά

Οι πληροφορίες μας λένε ότι ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης των ζώων έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές, αλλά από ότι είδαμε, χωρίς αποτέλεσμα.

Οπότε, αυτή τη φορά είναι η σειρά των αρχών, ειδικά της εισαγγελίας, για  την ουσία και το γράμμα του νόμου. Αφού ο ιδιοκτήτης δεν συνετίζεται, μήπως θα πρέπει του αφαιρεθούν τα σκυλιά από κει και να υιοθετηθούν από ανθρώπους που θα τ’ αγαπούν και θα τα φροντίζουν; Τα έρημα τα ζωντανά, ούτε μπορούν να μιλήσουν, ούτε να καταγγείλουν, ούτε να αντιδράσουν ! Πρέπει να τα υπερασπιστεί η δικαιοσύνη.

Όταν τα ζώα υποφέρουν εξ αιτίας μας …
αυτοσχέδια καταλύματα

Γιατί το μόνιμο δέσιμο έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε ένα σκυλί. Δεν θα θέλαμε να τα δούμε όλα ψόφια, θύματα της «φιλοζωίας», αυτού που αποφασίζει για τη ζωή ή το θάνατο τους χωρίς τα κακόμοιρα να έχουν τη παραμικρή δυνατότητα αντίδρασης, σωτηρίας …..

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos