Τα πεύκα θυσιάζονται υπέρ του τσιμέντου

Από τη φωτιά

τα καίμε !

Αυτό προσπάθησε ο εμπρηστής, ή οι εμπρηστές το βράδυ της Κυριακής, (3/8), βάζοντας φωτιά στο πευκοδάσος που βρίσκεται στη περιοχή Βαθύ, ανάμεσα στον Άγιο Νικόλαο και στο Καλό Χωριό, μετά τη «νέα Εθνική οδό». Εμπρηστής βέβαια είναι το ίδιο το κράτος το οποίο με τους νόμους και την ανοχή του, δίδει λαβή σε αυτού του είδους τα φαινόμενα και καταπατήσεις. Διότι οι εμπρηστές γνωρίζουν ότι κάποια στιγμή μετά κάποιο διάστημα θα μπορέσουν να χτίσουν, ακόμα και αυθαίρετο. Ποιος θα το κατεδαφίσει άραγε;

Η φωτιά άναψε μετά τις 9 το βράδυ, λίγο μετά το πέρασμα του πυροσβεστικού από τη περιοχή. Προφανώς, ο δράστης, ή οι δράστες παρακολουθούσαν τη κίνηση και λίγη ώρα μετά, έβαλαν φωτιά η οποία πήρε κάποιες διαστάσεις λόγω του ανέμου.
Όμως διαστάσεις πήρε και λόγω του αλαλούμ που επικράτησε εντός και εκτός της πυροσβεστικής υπηρεσίας Αγίου Νικολάου, που δεν γνώριζε τους δρόμους, νόμιζε ότι είχαν να κάνουν είτε με δύο μέτωπα, είτε με δύο διαφορετικές φωτιές, για να χαθεί έτσι πολύτιμος χρόνος, με διάφορους ιδιώτες να παριστάνουν τους ειδήμονες και πολλά άλλα.
Εντύπωση πάντως προκάλεσε και η απροθυμία του Δήμου Ιεράπετρας να στείλει την υδροφόρα του για να βοηθήσει όταν όλες οι υδροφόρες των Δήμων είναι εξ ορισμού διαθέσιμες στη πυροσβεστική για τη πλήρωση των οχημάτων με νερό. Ο Δήμος Αγίου Νικολάου, είχε στείλει την υδροφόρα του στη φωτιά στους Καλογέρους, πριν μερικές εβδομάδες.

Τελικά η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, αφού έκαψε περί τα 30 στρέμματα, κυρίως πευκοδάσος.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos