το επίμαχο σημείο στο σχέδιο..... όπου η γέφυρα περνά μέσα από τον κάμπο
το επίμαχο σημείο στο σχέδιο….. όπου η γέφυρα περνά μέσα από τον κάμπο

……ήταν η πρώτη, καθολική αντίδραση των κατοίκων που μαζεύτηκαν το βράδυ της Παρασκευής (6/6), στον χώρο του κοινοτικού καταστήματος στο Ίστρον.

Στους συγκεντρωμένους εξήγησαν τι πέρασε στην επιτροπή περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης τη Πέμπτη (5/6), ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Σγουρός, η Μαρία Καφετζάκη αλλά και ο Μανώλης Αβραμάκης ως γνώστης τεχνικών θεμάτων.

Σύμφωνα με το σχέδιο που δόθηκε, προβλέπεται το πέρασμα του δρόμου με κοιλαδογέφυρα ύψους ακόμα και δέκα μέτρων σε κάποια σημεία, κάτι που σημαίνει, ευρεία καταστροφή μέσα στο κάμπο για να στηθούν οι στύλοι που θα σηκώνουν τη γέφυρα, αλλά και γενικότερη οικολογική ζημιά, αφού και χαλάσει όλη η θέα από τα χωριά προς τη θάλασσα και προφανώς και το μικροκλίμα της περιοχής θα επηρεαστεί. Ήδη από το 2007, το τότε τοπικό συμβούλιο Καλού Χωριού, αλλά και το δημοτικό συμβούλιο Αγίου Νικολάου, ομόφωνα, είχαν απορρίψει αυτή τη λύση.

Συζητήθηκαν διάφορες λύσεις, όπως και παλαιότερες προτάσεις για την παράκαμψη των οικισμών, μαζί με τη κατασκευή σήραγγας.

οι κάτοικοι βρέθηκαν στο κοινοτικό κατάστημα είπαν όχι στη κοιλαδογέφυρα
οι κάτοικοι βρέθηκαν στο κοινοτικό κατάστημα είπαν όχι στη κοιλαδογέφυρα

Τελικά συστήθηκε μια επιτροπή αποτελούμενη από κατοίκους οι οποία θα παρακολουθεί το θέμα και εάν χρειαστεί θα καταθέσει άμεσα προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Όπως είπαν οι κάτοικοι, δεν θα πληρώσει την ολιγωρία και την αδιαφορία του Ελληνικού Κράτους, ο κάμπος του Καλού Χωριού.
Για την ώρα πάντως, μόλις ολοκληρωθεί ο δρόμος έως το ελαιουργείο του Καλού Χωριού, θα διαπλατυνθεί ένας στενότερος δρόμος που ήδη υπάρχει για να ρίξει τη κίνηση μέσα στον υπάρχοντα δρόμο στη γέφυρα του Καλού Ποταμού.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos