ο βουλευτής Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου
ο βουλευτής Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου

Στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής «Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, σχετικά με τη Συνεργασία στον τομέα των Θαλασσίων Υποθέσεων Κοινοβουλευτικού Ελέγχου» τοποθετήθηκε ο  Γραμματέας της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου.

Ο κ. Κεγκέρογλου, μεταξύ άλλων τεκμηρίωσε την ανάγκη να γίνει δεκτή η τροπολογία για αντιμετώπιση της μη διενέργειας α) εξετάσεων υποψηφίων οδηγών & β) εκτιμήσεων υπαλλήλων ΕΛΓΑ για ζημιές παραγωγής, την οποία ο ίδιος είχε συνυπογράψει καθότι ρυθμίζει δύο υπέρ-επείγοντα θέματα σε αντίθεση με την άλλη υπό συζήτηση Υπουργική τροπολογία, η οποία έρχεται να αντιμετωπίσει ενδεχόμενο πρόβλημα ενώ τόνισε πως δεν προκαλεί κανένα δημοσιονομικό κόστος.

Πρώτον σημείωσε πως εδώ και τρεις μήνες δεν γίνονται εξετάσεις με αποτέλεσμα: 1)να απαξιώνεται η διαδικασία αξιολόγησης  και εξετάσεων για την απόκτηση άδειας οδήγησης,

2)να υπονομεύεται η επαγγελματική δραστηριότητα των σχολών οδήγησης και

3)να μην εξυπηρετούνται οι πολίτες και ιδιαίτερα οι υποψήφιοι οδηγοί είτε είναι ιδιώτες, είτε άνεργοι που επιθυμούν να εργαστούν, είτε εργαζόμενοι που θέλουν να αναβαθμίσουν την κατηγορία της άδειας οδήγησης τους και δεύτερον για το άλλο θέμα της τροπολογίας τόνισε ότι η έγκαιρη και αντικειμενική εκτίμηση των ζημιών και η καταβολή δίκαιων αποζημιώσεων αποτελεί αυτονόητο αίτημα και δικαίωμα των αγροτών, αφού οι ίδιοι έχουν καταβάλλει τις εισφορές τους και με δεδομένο ότι η απώλεια της παραγωγής τους στερεί τη δυνατότητα να καλύψουν ακόμη και το κόστος παραγωγής, καλώντας την Κυβέρνηση να κάνει δεκτή την τροπολογία και να λύσει το θέμα.

«Τα Υπουργεία όφειλαν να έχουν την μεταξύ τους αναγκαία συνεννόηση και να νομοθετούν στην κατεύθυνση της επίλυσης των πραγματικών προβλημάτων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο αρμόδιος Υπουργός  αρνήθηκε να κάνει δεκτή την τροπολογία.

Βίντεο από την παρέμβαση του κ. Κεγκέρογλου με τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής:

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos