Από τη χαραυγή της Κρητικής Ελευθερίας ως τους Βαλκανικούς πολέμους και τη Μικρασιατική εκστρατεία

Ελουντιανοί Αγωνιστές, 1897-1922Ο Προοδευτικός Σύλλογος Ελούντας και ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Αγίυ Νικολάου, διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα : «Ελουντιανοί Αγωνιστές, 1897-1922. Από τη χαραυγή της Κρητικής Ελευθερίας ως τους Βαλκανικούς πολέμους και τη Μικρασιατική εκστρατεία».

Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2005 στις 8:00 το βράδυ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Σχίσμα Ελούντας.

Η συλλογή του ιστορικού υλικού έγινε από το Δάσκαλο Μανόλη Μακράκη που θα κάνει και την παρουσίαση του, με παράλληλη προβολή διαφανειών.

Συνεχίζοντας το θεματικό κύκλο εκδηλώσεων «τόπου διήγησις», που είναι αφιερωένος στη συμπλήρωση των 100 χρόνων του Αγίου Νικολάου, ως πρωτεύουσας του Νομού Λασιθίου, ο Προοδευτικός Σύλλογος Ελούντας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Αγίου Νικολάου, πραγματοποιούν εκδήλωση αφιερωμένη στους Ελουντιανούς Αγωιστές της περιόδου 1897-1922.

Ελουντιανοί Αγωνιστές, 1897-1922Η συλλογή και η επεξεργασία του πολύτιμου υλικού έγινε από το δάσκαλο Μανόλη Μακράκη που έσκυψε με σχολαστικό τρόπο στις διαθέσιμες πηγές εκείνης της περιόδου.

Ο ίδιος έχει αναλάβει την παρουσίαση αυτών των ντοκουμέντων (αρχειακού υλικού, ιστορικών αναφορών και φωτογραφιών), που θα μας δώσουν τη δυνατότητα να έλθουμε σε επαφή για πρώτη φορά με τις μνήμες μιας ολόκληρης περιόδου και τα πρόσωπα της Ελούντας που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στη μεγάλη ιστορική τοιχογραφία του τόπου μας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την παραμονή της ιστορικής επετείου της 25ης Μαρτίου, δηλαδή την Πέμπτη 24/3/2005 στις 8 μ.μ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δ.Δ. Ελούντας.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos