ισολογισμός 2004, έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο
Οικονομικό Επιτελείο

Συνεδρίασε τη Τετάρτη (28/9/05) το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου με κύριο θέμα την έγκριση του απολογισμού – ισολογισμού 2004. Ο ισολογισμός εγκρίθηκε ομόφωνα ενώ ο απολογισμός εγκρίθηκε κατά λειοψηφία με 2 αρνητικές ψήφους.

Στη συνεδρίαση ιδιαίτερη μνεία δόθηκε στο νέο σύστημα απεικόνισης των οικονομικών στοιχείων που εφαρμόζει για πρώτη φορά ο Δήμος, το Διπλογραφικό Λογιστικό Σύστημα, βάση του οποίου συντάχθηκε ο Ισολογισμός Έναρξης στις 31/12/2003. Μάλιστα τονίστηκε ιδιαίτερα πως ο Δήμος τα κατάφερε με το δικό του προσωπικό, χωρίς να προσλάβει εξωτερικούς συνεργάτες.

Από τις οικονομικές καταστάσεις και συγκεκριμένα από την κατάσταση του Λογαριασμού Αποτελεσμάτων Χρήσης 2004, το σύνολ των εσόδων ανήλθε στα 8.198.287,43 Ευρώ, ενώ το σύνολο των εξόδων συμπεριλαμβανομένων και των αποσβέσεων στο ποσό των 8.719.536,10 Ευρώ.

Με αποτέλεσμα το έλλειμμα του Δήμου να ανέλθει στα 521,248,67 Ευρώ Στη διαμόρφωση του ελλείμματος έχουν συμπεριληφθεί και οι αοσβέσεις παγίων αλλά και των επιχορηγήσεων της χρήσης του 2004. Τη γνησιότητα και το αληθές των στοιχείων βεβαίωσε ο ορκωτής λογιστής Γεώργιος Εμμ. Σγουρός.

Σύμφωνα με τον  Δήμαρχο «παρόλο που το τελικό αποτέλεσμα είναι ελλειμματικό για τον Δήμο, αυτό δε σημαίνει ότι ο Δήμος εμφανίζει μεγάλα χρηματοοικονομικά προβλήματα, μπορεί να τα καταφέρει».

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο κ. Ζερβός τόνισε πως «δεν προχωράμε σε αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων…. δεν μπορώ να πιστέψω ότι έγινε χρητή και σωστή διαχείριση από την πλευρά του Δήμου».Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι

Δήμος Αγίου Νικολάου

 

Print Friendly, PDF & Email

Από manos