Δήμ. Ιεράπετρας, αθλητές, Μητρ. Ιεραπύτνης & ΣητείαςΜε κύριο χαρακτηριστικό τη μεγάλη συμμετοχή αθλούμενων μαθητών και την προσθήκη νέων αγωνισμάτων πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 26 Οκτωβρίου στο παραλιακό Γυμναστήριο της Ιεράπετρας τα ΣΤ΄ ΝΕΣΤΟΡΕΙΑ.
Για έκτη συνεχή χρονιά μαθητές των Σχολείων του Νομού Λασιθίου και αθλητές του κλασικού αθλητισμού της Κρήτης με την αγωνιστική τους παρουσία στο στίβο του παραλιακού Γυμναστηρίου της Ιεράπετρας τίμησαν τον προστάτη άγιο των αθλητών, Μεγαλομάρτυρα Νέστορα.
Συνολικά διεξήχθησαν 19 αγωνίσματα δρόμων, αλμάτων και ρίψεων σε όλες της κατηγορίες και έλαβαν μέρος δεκάδες μαθητές και μαθήτριες του Nομού Λασιθίου και αθλητές και αθλήτριες από τους συλλόγους Γ.Σ.I Λυβικός, A.O. Λασιθίου, A.O. Σητειακός, Όμιλος Yπεραποστάσεων Kρήτης κι O.Φ.H. H μεγαλύτερη συμμετοχή σημειώθηκε και φέτος στην κατηγορία των ανδρών του «Νεστορείου δρόμου» (8.500 μ.), όπου συμμετείχαν 21 αθλητές.
 
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τον καθιερωμένο Αγιασμό, που τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος περιστοιχιζόμενος από τον Ιερό Κλήρο της επαρχίας Ιεράπετρας. Στη συνέχεια ο Σεβ. Πρόεδρος της Τιμητικής Επιτροπής καλωσόρισε τους μαθητές των σχολείων και τους λοιπούς αθλητές τονίζοντας ότι «οι φετεινοί αγώνες είναι πιο πλούσιοι σε αθλήματα, αφού εκτός από τις διάφορες κατηγορίες δρόμων, προστέθηκαν και αγωνίσματα αλμάτων και ρίψεων, ώστε να καλυφθούν τα ενδιαφέροντα ακόμη περισσοτέρων αθλούμενων νέων. Είναι πολύ ενθαρυντικό το γεγονός ότι καθημερινά δεκάδες παιδιά και νέοι κατακλύζουν το χώρο του παραλιακού Γυμναστηρίου της πόλης, όπως και τους άλλους δημοτικούς χώρους άθλησης, ασκώντας το σώμα τους, και παράλληλα αποφεύγοντας άλλες επικίνδυνες διεξόδους και δραστηριότητες της σύγχρονης εποχής μας».
 
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ιεραπέτρας κ. Νικ. Χριστοφακάκης στάθηκε στο γεγονός ότι την ημέρα αυτή συναθροίζονται νέοι και παιδιά από την Ιεράπετρα και ολόκληρο το Νομό Λασιθίου, έχοντας ως πρότυπο τον άγιο Νέστορα που με την πίστη και την ψυχική δύναμη του υπερνίκησε στο στάδιο της Θεσσαλονίκης τον σωματικά δυνατότερο αντίπαλό του Λυαίο. Επίσης ο κ. Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ευγένιο για την πρωτοβουλία της διοργανώσης των αγώνων, πρωτοβουλία που υπερβαίνει τα συνήθη και αποδεικνύει ότι η Τοπική Εκκλησία με τον λόγο της και κυρίως με την πράξη της πάντοτε ενδιαφέρεται με ειλικριά για τον νέο άνθρωπο.
 
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ακόμη ο Βουλευτής του Νομού Λασιθίου κ. Ι. Πλακιωτάκης, ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές για την αγαστή και υποδειγματική συνεργασία, ο Νομάρχης Λασιθίου κ. Α. Στρατάκης, που με τη σειρά του εξήρε την προσφορά της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, διότι δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την προαγωγή της τοπικής κοινωνίας, και τέλος η εκ των διοργανωτών Πρόεδρος του Γ.Σ.Ι. Λιβυκός και εκπρόσωπος του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. κ. Φωτεινή Παπαδάκη, η οποία εξέφρασε την πεποίθησή της ότι η διεξαγωγή των «Νεστορείων» είναι προς όφελος της αθλητικής νεολαίας του τόπου.
 
Ακόμα τη διεξαγωγή των αγώνων τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντινομάρχης κ. Σ. Αναστασάκης, ο Δ/ντής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Ν. Παπαβασιλείου, ο πολιτευτής κ. Ι. Πευκιανάκης, ο τ. Ευρωβουλευτής κ. Μ. Μαστοράκης, Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Αστυν. Υποδ/νσης Ιεράπετρας, του Λιμεναρχείου, Δημοσίων Υπηρεσιών, τοπικών φορέων και συλλόγων της Ιεράπετρας, αθλητικοί παράγοντες, φίλοι του κλασικύ αθλητισμού, γονείς των μαθητών που αγωνίσθηκαν και πολλοί θεατές.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos