ΚαρναβαλιστέςΠραγματοποιήθηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 13 Μαρτίου, ημέρα της Μεγάλης Αποκριάς, το Γεραπετρίτικο Καρναβάλι.

Για 18η συνεχή χρονιά, στο Καρναβάλι της Ιεράπετρας, οι κάτοικοι της πόης και των χωριών του Δήμου, αλλά και πολλοί επισκέπτες τής περιοχής, παρακολούθησαν την παρέλαση των αρμάτων και των καρναβαλιστών και ξεφάντωσαν μαζί τους στην κεντρική πλατεία μέχρι το απόγευμα.

Τα άρματα και τα «πληρώματά» τους ξεκίνησαν με κέφι την παρέλασή του από το χώρο απέναντι από το παραλιακό σχολικό συγκρότημα, όπου είχαν συγκεντρωθεί.

Σε όλη τη διαδρομή μέχρι το Δημαρχείο ο κόσμος είχε κατακλύσει και τις δύο πλευρές του δρόμου, όπως και τον πεζόδρομο της οδού Κουντουριώτη, για να χειροκροτήσει την παρέλαση.

Συμμετείχαν συνολικά 22 άρματα με διάφορα θέματα, που διακρίνονταν για την πολυπρόσωπη συμμετοχή, τη φαντασία και την ευρηματικότητά τους. Ανάμεσά τους υπήρχαν αναπαραστάσεις παραμυθιών, παιδικοί ήρωες, τα μπλόκα των αγροτών, όσα συμβαίνουν στο χώρο τής Εκκλησίας, η επιτυχα της Εθνικής Ελλάδας στο ποδόσφαιρο. Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν και η παρουσία ομάδας Αλβανών, οικονομικών μεταναστών της περιοχής μας, που σατίρισαν με το άρμα τους τη γραφειοκρατία.

Η συμμετοχή μεγάλου αριθμού παιδιών από τα σχολεία της περιοχής μας έδωσε στην παρέλαση ιδιαίτερο ρυθμό και κίνηση.

ΑρματαΗ παρέλαση κατέληξε στην Πλατεία Ελευθερίας και η γιορτή έκλεισε με λαϊκό γλέντι με μουσική και χορό.

Ο Δήμος Ιεράπετρας ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συμμετείχαν στην αποκριάτικη αυτή γιορτή της πόλης μας και συγχαίρει:

Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιεράπετρας, που με τη χορηγία του Δήμου οργάνωσε για μια ακόμη φορά τη γιορτή, αλλά και το «Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού» και ετοίμασε το εντυπωσιακό άρμα τού Καραγκιόζη. Η εθελοντική στράτευση των μελών του Συλλόγου συνετέλεσε καθοριστικά στην επιτυχία των εκδηλώσεων.

Την Ένωση Γονέων για τη βοήθειά της στη διοργάνωση και τους Συλλόγους Γονέων των σχολείων του Δήμου για τη συμμετοχή τους.

Τα μουσικά συγκροτήματα, που έπαιξαν στην αρχή και στο κλείσιμο του Καρναβαλιού, δίνοντας ιδιαίτερο παλμό στη γιορτή.

Τις ομάδες των μεταμφιεσμένων, που παρήλασαν, για τις φρέσκιες ιδέες τους, τις ευρηματικές μεταμφιέσεις, τις χορευτικές επιδόσεις, το ρυθμό και τη συνοχή τους.

Ο Δήμος ευχαριστεί τέλος τους συνδημότες, μικρούς και μεγάλους, που με τον ενθουσασμό και το ζεστό χειροκρότημά τους εμψύχωσαν τους καρναβαλιστές και έδωσαν το παρόν τους στο Γεραπετρίτικο Καρναβάλι.

Ευχόμαστε Καλή Σαρακοστή σε όλους.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos