Η αφίσσα για το ΛασίθιΣτην τελική ευθεία μπαίνει πλέον η προετοιμασία της τοπικής οργανωτικής επιτροπής των 9ων «Αγώνων των Νησιών- Κρήτη 2005» που θα φιλοξενηθούν 25- 29 Μαϊου στην Κρήτη.
Οι συμμετοχές των αποστολών σχεδόν ολοκληρώθηκαν ενώ παράλληλα οριστικοποιείται και το πρόγραμμα των αγώνων. Υπενθυμίζουμε ότι στο νησί μας θα βρεθούν περισσότεροι από 1000 αθλητές- τριες ηλικίας 14- 16 ετών από τα νησιά της Μεσογείου, του Ατλαντικού και της Βόρειας θάλασσας και συγκεκριμένα από: Αζόρες, Κανάρια, Πράσινο Ακρωτήριο, Κέρκυρα, Κορσική, Κρήτη, Γουαδελούπη, Τζέρσεϋ, Μαδέρα, Μάλτα, Μαρτινίκα, Μαγιότ, Σαρδηνία, Σικελία και Γουάϊτ ενώ προσκεκλημένα νησιά είναι η Κύπρος και οι Βαλεαρίδες.

Οι φίλαθλοι της Κρήτης θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν έντεκα αθλήματα ανάλογα με το Νομό στον οποίο διαμένουν ή και επιθυμούν να επισκεφτούν καθώς έχουν προκαθοριστεί συγκεκριμένα αγωνίσματα που θα φιλοξενούνται σε κάθε Νομό για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της διοργάνωσης. Πιο συγκεκριμένα:
Στο Ηράκλειο, θα πραγματοποιηθούν πέντε διαφορετικά αθλήματα. Πρόκειται για το μπάσκετ που θα διεξαχθεί στο κλειστό του ΤΕΙ Κρήτης στον Εσταυρωμένο και το Φιλωνίδειο κλειστό γυμναστήριο της Χερσονήσου, το στίβο που θα φιλοξενηθεί στο Παγκρήτιο στάδιο, τη γυμναστική την οποία θα απολαύσουμε στο κλειστό του Λίντο, το άγνωστο για πολλούς τζούντο θα γίνει στο κλειστό της Νέας Αλικαρνασσού ενώ τέλος το τένις στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Ηρακλείου, στη Δουκος Μποφώρ.
Στα Χανιά, θα πραγματοποιηθούν τα αγωνίσματα της κολύμβησης και ου πόλο στο Εθνικό κολυμβητήριο Χανίων αλλά και το χάντμπολ στο κλειστό γυμναστήριο του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χανίων καθώς και στο κλειστό του Κλαδισσού. Στο Ρέθυμνο, οι φίλοι του βόλεϊ θα δουν το αγαπημένο τους άθλημα στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» αλλά και στο κλειστό του Πανεπιστημίου.
Στο Λασίθι, θα έχουμε το αγώνισμα της ιστιοπλοΐας στον κόλπο Μεραμβέλου και το πινγκ πονγκ στο κλειστό γυμναστήριο της Ιεράπετρας.

Η τελετή έναρξης των αγώνων θα γίνει την Πέμπτη 26 Μαΐου στις 21:00 στο Στάδιο Ελευθερίας του Ηρακλείου ενώ η τελετή λήξης την Κυριακή 29 Μαΐου στις 10:30 στο Παγκρήτιο Στάδιο και το Λίντο, όπου θα πραγματοποιηθούν και οι σχετικές απονομές. Το πλήρες πρόγραμμα των αγώνων θα γίνει γνωστό τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos