Η Κρητική αποστολήΜε τις αποσκευές τους γεμάτες μετάλλια γύρισαν από την Σικελία οι αθλητές που πήραν μέρος στους Αγώνες των Νησιών 2006 από 22 έως 28 Μαΐου. Η Κρητική αποστολή επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά τον πρωταγωνιστικό της ρόλο ε αθλητικό επίπεδο αφού κατέλαβε ναι μεν την τέταρτη θέση της βαθμολογίας, όμως κατάφερε να πάρει τη δεύτερη θέση στην κατάταξη των μεταλλίων.

Συνολικά οι μικροί αθλητές από όλο το νησί κατάφεραν να επιστρέψουν με 37 μετάλλια στις αποσκευές τους μετά από μία εντυπωσιακή παρουσία ειδικά στα ομαδικά αθλήματα.
Οι Σικελοί διοργανωτές επέλεξαν τις Συρακούσες για την τελετή έναρξης των αγώνων δίνοντας μάλιστα και μία ελληνική χροιά αφού η λιτή τελετή έγινε σε ένα αρχαίο Ελληνικό θέατρο το θέατρο Γκρέκο, ανάμεσα στα τεράστι ομοιώματα των Θεών Ποσειδώνα και Αθηνά, εντυπωσιάζοντας τους Έλληνες αθλητές που είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά αυτό το αρχαιοελληνικό μνημείο. Εκεί μάλιστα οι αθλητές μας κέρδισαν και την πρώτη μάχη αυτή της εξέδρας αφού με τις φωνές τους στην είσοδο της Ελληνικής σημαίας από τους συναθλητές τους ανάγκασαν όλο το στάδιο να χειροκροτήσει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέατρο Greco είναι ένα από τα σημαντικότερα θέατρα της αρχαιότητας που διασώθηκαν καθώς και το μεγαλύτερο της Σικελίας του 5ου αιώνα π.Χ.
Σε οργανωτικό επίπεδο οι Σικελοί σίγουα δεν μπορεί κανείς να τους βάλει άριστα και ειδικά τις δύο πρώτες μέρες όπου το ένα πρόβλημα διαδεχόταν το άλλο αναδεικνύοντας για μία ακόμη φορά την αρτιότητα της περσινής διοργανώσεις στην Κρήτη. Μάλιστα πολλοί ήταν οι αθλητές αλλά και οι παράγοντες που θυμήθηκαν τους περυσιούς αγώνες με την παραδοχή πως δεν είχαν ανάλογα προβλήματα με αυτά που παρουσιάστηκαν στην Σικελία.
Στον αγωνιστικό τομέα οι μικροί αθλητές δεν άφησαν την έλλειψη οργάνωσης να τους επηρεάσει και πάλεψαν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με στόχο πάντα την καλύτερη θέση για την Κρήτη στην γενική κατάταξη.
Ο στίβος είχε την καλύτερη συγκομιδή μεταλλίων 12 τον αριθμό και ακολούθησε η κολύμβηση με δέκα. Εντυπωσιακή ήταν η άνοδος της ομάδας του Πιγκ- Πόγκ με τους αθλητές μας να καταλαμβάνουν την δεύτερη θέση ένα μόλις βαθμό πίσω από την Μαδέϊρα. Στν Ενόργανη γυμναστική οι δύο αθλήτριες τα πήγαν περίφημα με μία μάλιστα από αυτές να παίρνει το χρυσό στο σύνθετο ατομικό καταφέρνοντας να κερδίσει σε όλα τα όργανα. Πολύ καλή παρουσία είχαν και οι αθλητές και οι αθλήτριες του Τένις όπως και αυτοί της κωπηλασίας.
Στα ομαδικ αθλήματα πήραμε δύο τέταρτες θέσεις σε μπάσκετ κοριτσιών και βόλεϊ αγοριών ενώ το χάντμπολ πήρε την 6η θέση.

Σημειώνεται ότι την προετοιμασία καθώς και τον συντονισμό και της φετινής Κρητικής αποστολής στους αγώνες Coji ανέλαβε το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κρήτης, ε συνεργασία με τις αθλητικές Ομοσπονδίες της χώρας με αρχηγό της αθλητικής αποστολής τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης κ. Νίκο Διαλυνά ενώ συμμετείχαν εκπροσωπώντας τον Γ.Γ. της Περιφέρειας κ. Σεραφείμ Τσόκα ο Γενικός Διευθυντής κ. Ευστάθιος Τζουανάκης και η Διευθύντρια του Περιφερειακού Ταμείου κ. Χρύσα Ελευθερίου. Επίσης συμμετείχαν Νομάρχες και αντινομάρχες καθώς και εκπρόσωποι των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων.

«Θέλω να συγχαρώ όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους στους αγώνες των Νησιών 2006 στ Σικελία καθώς και για τη σημαντική επιτυχία της Κρητικής αποστολής που πέτυχε να κερδίσει 37 μετάλλια και την 4η θέση στη γενική κατάταξη κάνοντας μας όλους υπερήφανους» δήλωσε σήμερα ο Γ. Γ της Περιφέρειας κ. Σεραφείμ Τσόκας.
Από την πλευρά του ο Γενικός Δ/ντής της Περιφρειας Κρήτης κ. Ευστάθιος Τζουανάκης δήλωσε ότι τα οργανωτικά προβλήματα που ανέκυψαν από παραλείψεις της τοπικής οργανωτικής επιτροπής των Αγώνων των Νησιών Σικελία 2006 ανέδειξαν την πολύ καλή οργάνωση που είχε εξασφαλίσει η Περιφέρειας Κρήτης ως διοργανώτρια αρχή κατά την πρασμένη χρονιά. Μάλιστα από πολλές ξένες αποστολές εκφράστηκε η επιθυμία η Περιφέρεια Κρήτης να διεκδικήσει εκ νέου την διοργάνωση των Αγώνων Coji. Συγχαίρω είπε, όλους τους αθλητές για την εύστοχη συμμετοχή τους και τις επιδόσεις τους στους διεθνείς αυτούς αγώνες κατατάσσοντας την Περιφέρεια μας σε πολύ καλή θέση. Ακόμη συγχαίρω τον αρχηγό της αθλητικής αποστολής και όλους τους παράγοντες του αθλητισμού που με τις οδηγίες τους φέραμε αυτή την σημαντική επιτυχία.
O αρχηγός της κρητικής αποστολής κ. ίκος Διαλυνάς τόνισε ότι: Με την κατάκτηση της τέταρτης θέσης στην γενική κατάταξη και της τρίτης σε αριθμό χρυσό μεταλλίων, οι αθλητές της Κρήτης απέδειξαν ότι και στο εξωτερικό μπορούν να ανταγωνιστούν επάξια αθλητές από μεγαλύτερα νησιά και με παράδοση σε ρισμένα αθλήματα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης όπου η ομάδα της Κρήτης βρέθηκε στην δεύτερη θέση πίσω από την Μαδέϊρα όπου το συγκεκριμένο άθλημα είναι «εθνικό» σπόρ και της γυμναστικής όπου με 5 χρυσά και ένα αργυρό μετάλλιο η κρητική ομδα βρέθηκε επίσης στην δεύτερη θέση. Παρά τις δύσκολες συνθήκες σε οργανωτικό επίπεδο με ότι αυτό συνεπάγεται για την αυτοσυγκέντρωση και την σωματική κούραση από τις συνεχείς και πολύωρες μετακινήσεις οι αθλητές του νησιού μας κατάφεραν με τις επιδόσεις τους να εδραιώσουν τν Κρήτη στις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης. Το γεγονός αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τις υπόλοιπες αποστολές που συμμετείχαν στους αγώνες καθώς όλοι οι αρχηγοί των αποστολών στις μεταξύ μας συναντήσεις έκαναν λόγο για την εντυπωσιακή άνοδο των κρητικών αποστολών από ρονιά σε χρονιά. Σε αυτό το σημείο χρειάζεται φυσικά να συγχαρούμε, μετά τους αθλητές τους προπονητές τους και τους συνοδούς των ομάδων για την προσπάθεια που καταβάλλουν και τον χρόνο που προσφέρουν κάθε χρόνο για την όσο καλύτερη προετοιμασία των ομάδων μας για τους Αγώνες τν Νήσων».

Τα μετάλλια της Κρητικής αποστολής έλαβαν:

ΣΤΙΒΟΣ
ΧΡΥΣΑ
Πιτσουλάκης Γιάννης Δίσκος 51,30
Κλάδου ¶ννα Δίσκος 37,84

ΑΡΓΥΡΑ Καρδουλάκης Νικήτας 400μ 50.89
Κατσούλη Ιωάννα ύψος 1.60μ
Γρυλλάκη Ιωάννα Σφαρα 10.61
Φανουράκη ¶ννα Μαρία
Ακόντιο 33.92
4Χ100 αγοριών ( Β. Παραβολιδάκης, Τζωρτζινάκης, Ν. Καρδουλάκης και Γ. Θεωδορίδης) 43.60

ΧΑΛΚΙΝΑ
Μπούμπουρας Στέλιος Επί Κοντώ 3.70
Ανυφαντάκης Πέτρος Ακόντιο 55.85
Ανυφαντάκης Πέτρος Σφαίρα 13.90
Πλαϊτη Παλαγία 3.000 μ. 10.44
Γρυλλάκη Ιωάννα Δίσκος 31.37

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΧΡΥΣΑ
Μακρυνάκης Μανόλης 50 ύπτιο
Μακρυνάκης Μανόλης 100 ύπτιο

ΑΡΓΥΡΑ
Στεφανουδάκη Ιζαμπέλα 200 ύπτιο και
400 μικτό ατομικό Πατεράκης Θεμιστοκλής 200
Πεταλούδα και 1.500 μ. ελεύθερο Μακρυνάκης Μανόλης
50 ελεύθερο ΧΑΛΚΙΝΑ Πατεράκης Θεμιστοκλής
1500 ελεύθερο Στεφανουδάκη Ιζαμπέλα, ,
Μαναρόλη Βασιλική, Φραγκιαδάκη Ευγενία, Μπρόκου Μαρία 4Χ100 Ελεύθερο Κοριτσιών

ΕΝΟΡΓΑΝΗ
Η Πιτσίκαλη Μαρία κατάφερε να κερδίσει την πρώτη θέση σε όλα τα όργανα (Δοκός, ¶λμα, Ασύμμετροι Ζυγοί και έδαφος ) κατακτώντας φυσικά την πρώτη θέση στο σύνθετο ατομικό.
Η Ιβελίνα Λουκάκη κατάφερε να πάρει ένα χάλκινο στις ασκήσεις εδάφους. Δεύτερη θέση σύνθετο ατομικό.

ΠΙΝΚ – ΠΟΝΓΚ
Γενική βαθμολογία :
1η Μαδέϊρα
2η Κρήτη

Ομαδικό κοριτσιών :
Δεύτερη θέση Ομαδικό αγοριών :
Τρίτη θέση

Ατομικό αγοριών :
Πενταράκης Κυριάκος
3η θέση Διπλό αγοριών : Πενταράκης Κυριάκος – Λεμονής Κωνσταντίνος
3η θέση Διπλό Κοριτσιών : Θεοδωράκη Σταμτία – Μανιά Αντωνία 3η θέση
Διπλό Μικτό : Πενταράκης Κυριάκος – Θεοδωράκη Σταματία 3η θέση

ΤΕΝΝΙΣ
Οι Μαρκαντωνάκης Αντώνης – Παπαγιαννάκης Αντώνης και Βασάνας Αλέξανδρος πήραν την 3η θέση στο ομαδικό των αγοριών και η Γιορταμή Βερονίκη πήρε την 3η θέση στο ατομικό των κοριτσιών.

Γενική Κατάταξη:
1.Κανάρια
2.Σαρδινία
3.Σικελία
4.Κρήτη
5.Γουαδελούπη
6.Κορσική
7.Μαδέϊρα
8.Μαρτινίκα
9.Αcores
10.Μάλτα
11.Corfou
12.Mayotte
13.Jersey
14.Waght
15.Cap Vert

Print Friendly, PDF & Email

Από manos