βλέπε κείμενοΟ Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης βράβευσε τον διακεκριμένο Κινέζο δημοσιογράφο Li Chenggui στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσε προς τιμήν του ο δήμος Νίκου Καζαντζάκη τν περασμένη Δευτέρα (10.7). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Κρητικής Λογοτεχνίας στην Μυρτιά, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Καζαντζάκεια 2006».

 
Ο κ Li Chenggui, ο οποίος μετέφρασε το μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά» στην κινεζική γλώσσα έχει διαδώσει τον κρητικό πολιτισμό στην χώρα του αλλά και στο εξαγωγικό εμπόριο, διαφημίζοντας τα κρητικά προϊόντα στα άρθρα του και προσελκύοντας το ενδιαφέρον των αναγνωστών του για τα αγαθά του τόπου.
 
Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η κυρία Κλεοπάτρα Πρίφτη, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη και ο δημοσιογράφος κύριος Νίκος Ψιλλάκης.
 
Ενώ την τιμητική πλακέτα παρέδωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης κύριος Αλκιβιάδης Καλαμπόκης.
 

Στη φωτογραφία διακρίνονται από αριστερά, ο τιμώμενος δημοσιογράφος κ Li Chenggui, ο Πρόεδρος του ΣΕΚ κ Άλκης Καλαμπόκης, ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΚ κ Γιώργος Ανδρεαδάκης, ο εισαγωγέας Κρητικών προϊόντων κ Hu Chun Sheng και ο επιχειρηματίας μέλος του ΣΕΚ κ Τσικνάκης Μανώλης, σε εκδήλωση φιλοξενίας των Κρητών εξαγωγέων κατά την διάρκεια της έκθεσης Food and Hotel China στο Πεκίνο τον Ιούνιο του 2005.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos