Μεγάλη προσέλευση

Από τη γιορτή

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η γιορτή «Μεραμπέλλο 2008» στο Κηποθέατρο Καζαντζάκη στο Ηράκλειο, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Μεραμπελιωτών Ηρακλείου την Παρασκευή 12/09/2008. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τοπικά προϊόντα, καλλιτεχνήματα, πολιτιστικοί σύλλογοι, Εκδόσεις παλιών βιβλίων, φωτογραφίες καθώς και το τουριστικό προϊόν από την ΔΕΤΑΔΑΝ. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία τοπικών μουσικών συγκροτημάτων καθώς και χορευτικών που έδωσαν μια ξεχωριστή διάσταση του Λαϊκού Πολιτισμού του Μεραμπέλου.
Η συμμετοχή του κόσμου ήταν πάνω από το αναμενόμενο και ξεπέρασαν τους 2500 χιλιάδες.

Οι επισκέπτες που προσήλθαν δοκίμασαν τοπικές νοστιμιές, τοπικά προϊόντα, είδαν και άλλες πλευρές του Μεραμπέλου. Πιστεύουμε ότι κάναμε καινούργιους φίλους. Επισημαίνουμε όμως ότι οι επισκέπτες από το Ηράκλειο, οι οποίοι είναι μια σημαντική μερίδα του τουρισμού, κυρίως για τα τριήμερα, πρέπει να βρουν ανάλογα προϊόντα και φιλοξενία όταν μας επισκέπτονται. Να επισημάνουμε ακόμα ότι ενώ είχανε ειδοποιηθεί, δεν παρουσιάστηκαν εκπρόσωποι από τα Ξενοδοχεία και τα Εστιατόρια οι οποίοι έτσι κι αλλιώς περιμένουν αρκετά από τους φίλους του Ηρακλείου και θα μπορούσαν να κάνουν συγκεκριμένες προσφορές για να προσελκύσουν επισκέπτες.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν αρκετοί επώνυμοι από το Ηράκλειο, ο Μητροπολίτης Ευγένιος, οι Βουλευτές κ. Κ. Μπαντουβάς και κ. Μ. Στρατάκης , ο κ. Α. Βγόντζας, Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, και άλλοι εκπρόσωποι. Από την πλευρά του Λασιθίου Παρέστησαν ο Υφυπουργός Εθνικής άμυνας κ. Γ. Πλακιωτάκης, Εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης , Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Τοπικοί Σύμβουλοι Αγίου Νικολάου και Νεάπολης καθώς και εκπρόσωποι Πολιτιστικών Φορέων. Ήταν μια επιτυχημένη εκδήλωση που μπορεί να προσφέρει πολλά στον τόπο και πρέπει να επαναληφθεί.

Από τον Δήμο Αγίου Νικολάου.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos