Ντολαψάκης, Κεγκέρογλου, Γαρεφαλάκης, Σχοιναράκη, Στρατάκης

Από τα εγκαίνια

Προνομιακό χώρο έκφρασης του επιχειρηματικού κόσμου της Κρήτης αποτελεί η Πανελλήνια Γενική Έκθεση «Κρήτη», ανοίγοντας νέες προοπτικές και δημιουργώντας ευκαιρίες για το νησί, όπως ανέφερε η νομάρχης Ηρακλείου, κα Ευαγγελία Σχοιναράκη-Ηλιάκη, εγκαινιάζοντας τη Πέμπτη (2/10) την όγδοη διοργάνωση. Τα εγκαίνια της 8ης Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης «Κρήτη 2008», την οποία διοργανώνει η ΔΕΘ ΑΕ από τις 2 έως τις 5 Οκτωβρίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης, στις Γούρνες Ηρακλείου, τελέσθηκαν παρουσία τοπικών αρχών και εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας της περιοχής, αλλά και πλήθους κόσμου που έσπευσε να την επισκεφθεί.

«Η τοπική κοινωνία έχει τη δύναμη να στηρίξει τον εκθεσιακό αυτό θεσμό», σημείωσε η νομάρχης Ηρακλείου, ευχόμενη μάλιστα σύντομα η έκθεση να καταστεί διεθνής. «Η ‘Κρήτη’ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα περιφερειακά εκθεσιακά γεγονότα της χώρας» τόνισε, ζητώντας από την πολιτεία να τη στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της. «Στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία εμπορικές εκθέσεις όπως η ‘Κρήτη’ δίνουν ώθηση στις δημιουργικές αναπτυξιακές δυνάμεις του τόπου μας» ανέφερε χαρακτηριστικά. Τόνισε δε πως η νομαρχία Ηρακλείου θεωρεί ότι η τοπική παραγωγή αποτελεί βασικό πυλώνα για την οικονομία, γι’ αυτό και στηρίζει διοργανώσεις που την προβάλουν.
Προς την κατεύθυνση της ανάδειξης του συχνά παραγκωνισμένου επιχειρείν της περιφέρειας κινείται η περιφερειακή στρατηγική της ΔΕΘ ΑΕ και μάλιστα σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη διεθνώς και για την ελληνική επιχειρηματικότητα. Όπως ανέφερε το μέλος της διοίκησης της ΔΕΘ ΑΕ, κα Αθηνά Αηδονά, η εταιρεία εστιάζει στις εκθεσιακές ανάγκες των περιφερειών της χώρας, καταγράφει τις απαιτήσεις και τα κενά και λειτουργεί υποστηρικτικά σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.
Τη δυνατότητα της «Κρήτη 2008» να συμβάλει στην εξωστρέφεια των τοπικών επιχειρήσεων υπογράμμισε με τη σειρά του ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου, κ. Μιχάλης Περυσινάκης, σπεύδοντας να τονίσει πως είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να αφήσουμε πίσω την εσωστρέφεια που χαρακτηρίζει συχνά την ελληνική περιφέρεια και να στραφούμε «σε όλο τον κόσμο».
Επιτυχή πορεία και συνεχή αναβάθμιση της διοργάνωσης διαπίστωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, κ. Νικήτας Δολαψάκης, σημειώνοντας πως η «Κρήτη» αποτελεί με τη σταθερή της παρουσία στο νησί μοχλό ενίσχυσης συνεργασιών και επιχειρηματικών δράσεων. «Ο εκθεσιακός θεσμός διανύει στάδια ωριμότητας και αποδεικνύει την ευρωστία της Περιφέρειας της Κρήτης σε σχέση με τις άλλες περιφέρειες της χώρας» τόνισε, υπογραμμίζοντας πως μέσα από την Πανελλήνια Γενική Έκθεση «Κρήτη» προέκυψε και η συνεργασία του Επιμελητηρίου με τη ΔΕΘ ΑΕ σε κοινές δράσεις εντός και εκτός συνόρων.
Το στίγμα των επιχειρήσεων, της οικονομίας και της αγοράς και μάλιστα σε μια δύσκολη εποχή δίνει η φετινή διοργάνωση της «Κρήτη», σημείωσε ο δήμαρχος Γουβών, κ. Γιώργος Νικολάκης, ενώ ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Νίκος Μακράκης, τόνισε πως η Περιφέρεια στηρίζει τις προσπάθειες και τις προτάσεις που αναδεικνύουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, γι’ αυτό και συνδράμει τη διοργάνωση της ΔΕΘ ΑΕ.
Η 8η Πανελλήνια Γενική Έκθεση «Κρήτη 2008» προσέλκυσε 91 εκθέτες, εκ των οποίων οι 34 είναι άμεσοι και οι 57 έμμεσοι. Η έκθεση αναπτύσσεται σε λειτουργικό εκθεσιακό χώρο 4.500 τ.μ. και καταλαμβάνει το σύνολο της διαθέσιμης εκθεσιακής επιφάνειας. Η ΔΕΘ ΑΕ στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της «Κρήτη 2008» διοργανώνει το Σάββατο 4 Οκτωβρίου από κοινού με τη νομαρχία Ηρακλείου ημερίδα με θέμα: Αγροτική Ανάπτυξη-Προώθηση τοπικών προϊόντων-Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού.

Δείτε επίσης τον δικτυακό τόπο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης:
www.tif.gr

Print Friendly, PDF & Email

Από manos