στο δημαρχείο

Από τη σύσκεψη

Με αντικείμενο συζήτησης τον απολογισμό πεπραγμένων της τουριστικής περιόδου 2008 και την προετοιμασία της νέας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με πρωτοβουλία του Δήμου στο Δημαρχείο Μαλίων τη Τρίτη 7 Οκτωβρίου.
Συμμετείχαν η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Κωστής Λαγουδάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου Φώτης Γεωργόπουλος, ο Αστυνόμος Χερσονήσου Μανόλης Πετράκης, εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, Τουριστικοί πράκτορες, ο Τοπικός Σύλλογος Ξενοδόχων και ο Σύλλογος Καταστημάτων Ψυχαγωγίας.

Ο Δήμαρχος τόνισε για άλλη μια φορά την αναγκαιότητα της ομαλής λειτουργίας της πόλης και της αγοράς την τουριστική περίοδο. Έδωσε έμφαση στις υποχρεώσεις και τις ευθύνες όλων, καθότι ο τρόπος που λειτουργούν τα τουριστικά γραφεία σε συνεργασία με τα καταστήματα διασκέδασης, εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον τόπο και δυσχεραίνουν την παροχή υπηρεσιών των υπολοίπων επιχειρήσεων στη περιοχή.
Τονίστηκε για άλλη μια φορά στους εκπροσώπους των τουριστικών γραφείων ότι ο τρόπος που διαχειρίζονται το νεανικό τουρισμό και οι συμπεριφορές που εκδηλώνουν κατά τη διαμονή τους στα Μάλια, έρχονται σε άμεση αντίθεση με τις τοπικές κανονιστικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο Δήμαρχος υποστήριξε ότι είναι μονόδρομος να εργαστούν όλοι και να επιστρέψει η πόλη στους δημότες, αγνοώντας το εφήμερο κέρδος, με μοναδικό σκοπό την προστασία της περιοχής, τον επαναπροσδιορισμό και επανατοποθέτηση των Μαλίων στον τουριστικό χάρτη ως ασφαλή τουριστικό προορισμό.

Από το Δήμο Μαλίων.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos