Αναμνηστική της αποστολής

Από την έκθεση

Επιτυχία σημείωσε το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, το οποίο έλαβε χώρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από τις 14 έως και 16 Δεκεμβρίου. Οι εκδηλώσεις τελούσαν υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού, της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου (Εργαστήριο Μελισσοκομίας), της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Μελισσοκομίας-Σηροτροφίας, της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Μελιού και Λοιπών Προϊόντων Κυψέλης και της Νομαρχίας Πειραιά.

Στο φεστιβάλ συμμετείχε, με απόφαση του Νομάρχη Αντώνη Στρατάκη, και η Ν.Α. Λασιθίου με δικό της περίπτερο την οργάνωση του οποίου ανέλαβαν η Μαρία Λαβδάκη υπάλληλος της Διεύθυνσης Τουρισμού και η Ελένη Ψόχιου υπάλληλος της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Ν.Α. Λασιθίου.
Η συμμετοχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λασιθίου είχε σαν στόχο την προώθηση, σε συνεργασία με τον μελισσοκομικό Σύλλογο Λασιθίου, των παραγωγών και των προϊόντων μελιού του νομού μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σάββατο το μεσημέρι έγινε, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Ν.Α. Λασιθίου, εκδήλωση στην οποία παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκιαδάς, ο Νομάρχης Λασιθίου Αντώνης Στρατάκης, ο Βουλευτής του Νομού Μιχάλης Καρχιμάκης, ο Πρόεδρος των μελισσοκόμων του νομού Γιώργος Σαββιδάκης, εκπρόσωποι φορέων και πολλοί επισκέπτες της έκθεσης που παρακολούθησαν, με ενδιαφέρον, το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Ο Νομάρχης με μικρούς Κρητικούς

Από την έκθεση

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Νομάρχης Λασιθίου Αντώνης Στρατάκης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο Βουλευτής του Νομού Μιχάλης Καρχιμάκης. Ακολούθησαν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, ενώ οι παριστάμενοι απήλαυσαν τα εξαίρετα μελισταγή εδέσματα των παραγωγών μας και του γυναικείου συνεταιρισμού της Καλαμαύκας.
Ο Νομάρχης, εμφανώς ικανοποιημένος από την επιτυχία της εκδήλωσης, δήλωσε ότι στον τόπο του Ξένιου Δία, το μέλι αποτελεί, ακόμη και σήμερα, σημαντική δραστηριότητα για τους ανθρώπους του, αναπαράγοντας, έτσι, πρακτικές που έχουν διάρκεια και ιστορική διαδρομή, που συνδέονται, άρρηκτα, με τον πολιτισμό και τη φιλοξενία μας.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos