Τσόκας - ΚαστρινάκηςΚαι με τους 8 δημάρχους του νομού Λασιθίου και το Νομάρχη, συναντήθηκε την Τετάρτη (6/10) ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης, Σεραφείμ Τσόκας, με αφορμή την ενημέρωση του, όσον αφορά στην ένταξη έργων του νομού, στα υπόλοιπα του ΠΕΠ Κρήτης.
Είχε προηγηθεί από νωρίς, συνάντηση όλων των δημάρχων, για να ιεραρχηθούν τα έργα και να δοθεί στον Γενικό Γραμματέα, συγκεκριμένος πίνακας, στον οποίο είναι όλοι σύμφωνοι.

Όμως, πριν κάθε δήμαρχος μπει επί της ουσίας των δικών του απαιτήσεων, πρόεδρος της ΤΕΔΚ, μετέφερε στον Γενικό Γραμματέα, τις διαμαρτυρίες των κατοίκων του νομού Λασιθίου, για τις διακοπές ρεύματος των τελευταίων ημερών, αλλά και την αδικαιολόγητη καθυστέρηση πληρωμής των συνεργείων εκείνων, που βοήθησαν στον αποχιονισμό και στην αποκατάσταση των ζημιών από τις θεομηνίες. Μάλιστα αναφέρθηκε ότι κατά την διάρκεια της νύχτας έγιναν ζημιές από την ξαφνική κακοκαιρία.

Στον πίνακα που δόθηκε στη δημοσιότητα, οι δήμαρχοι προτείνουν έργα όπως:

Συνεδρίαση ΤΕΔΚ, 6 Οκτωβρίου 2004Ολοκλήρωση Β και Γ φάσης του λιμανιού Σητείας, Ολοκληρωμένη παρέμβαση ατικής ανάπλασης Ιεράπετρας, κατασκευή λιμανιού στο Κουφονήσι, Χρηματοδότηση Γηροκομείου Αγίας Τριάδας Αγίου Νικολάου, δρόμος Αγία Φωτιά – Παλαίκαστρο και άλλα.

Ο Γενικός Γραμματέας παρέλαβε τα αιτήματα των δημάρχων, τα οποία πλέον θα συνδυαστούν με τα αιτήματα και των άλων νομών, για να γίνει η κατανομή των κονδυλίων, εν όψει λήξης της ημερομηνίας, κατάθεσης.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos