Από τη σύσκεψηΣύσκεψη με θέμα τα ΒΙΟΠΑ Αγίου Νικολάου, Ρεθύμνου και Αρκαλοχωρίου πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης, υπό τον Ειδικό Σύμβουλο του Γ.Γ. Περιφέρειας Κρήτης, Αντώνη Σακαδάκη, και με τη συμμετοχή των Διοιήσεων των Επιμελητηρίων, των φορέων που θα υλοποιήσουν τα έργα καθώς και των Συμβούλων τους.
Ήταν η τελευταία συνάντηση ενόψει και της έναρξης της διαδικασίας οριστικής ένταξης και στη συνέχεια υλοποίησης έργων στα τρία ΒΙΟΠΑ, συνολικού ύψους 17 εκατ. ευρώ.

Η δημόσια δαπάνη ενίσχυσης, για τα ΒΙΟΠΑ Αγίου Νικολάου, Ρεθύμνης και Αρκαλοχωρίου, ανέρχεται στο ποσό των 6,5 εκατ. ευρώ και αντιστοιχεί στο 40% της συνολικής δαπάνης.
Από την πλευρά της Περιφέρειας, θα γίνει παρέμβαση προς την Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης ώστε να τοποποιηθεί άμεσα το Π.Δ. 214/99, προκειμένου να προχωρήσει σύντομα η διαδικασία ένταξης και υλοποίησης των έργων.
Όπως τονίστηκε κατά τη σύσκεψη, το θέμα των Βιοτεχνικών Πάρκων που εκκρεμούσε επί χρόνια, μπαίνει στο στάδιο της υλοποίησης αφού το υπουργείο Ανάπτυξης, στο πλαίσιο ης ενίσχυσης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων έχει αποφασίσει να προχωρήσουν σύντομα τα ΒΙΟΠΑ, δίνοντας μάλιστα και καταληκτήρια ημερομηνία για την προκήρυξη των έργων, από την ΓΓΒ, την 31/12/04.
Από την πλευρά τους όμως τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των ΒΙΟΠΑ, εξακολουθούν να διατηρούν τις επιφυλλάξεις τους για την τελική υλοποίηση των πάρκων, εξετάζοντας μετά από τόσα χρόνια παλινοδιών και τα ενδεχόμενα, ή να προχωρήσουν εκτός προγραμμάτων ή ακόμα και να εγκαταλείχουν την  προσπάθεια.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos