Γιατροί με ΓενικόΜε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου συναντήθηκε την Τετάρτη (6/10) ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης, Σεραφείμ Τσόκας, με κύριο θέμα συζήτησης την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των δημόσιων υπάλληλων του Νομού αφού γιατροί ορισμένων ειδικοτήτων έχουν καταγγείλει τη σύμβαση τους με το Δημόσιο.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Προκόπης Προκοπάκης είπε ότι βρίσκονται σε αναμονή της υλοποίησης των δεσμεύσεων του Υπουργού Υγείας ενώ το Δ. θα συνεδριάσει για να αποφασίσει τι θα προτείνει στους γιατρούς αφού μόνο να προτείνει μπορεί.

Ο Γενικός Γραμματέας εξέφρασε από την πλευρά του την αγωνία των δημοσίων υπαλλήλων σχετικά με το πρόβλημα που δημιουργείται στην περίθαλψή τους προσθέτοντας ότι οι γιατροί νωρίζουν πολύ καλά το θέμα και αυτοί, όπως και οι δημόσιοι υπάλληλοι θεωρούν πολύ χαμηλή την αμοιβή της ιατρικής πράξης. Ακόμη ο κ. Τσόκας τόνισε ότι παρόλο που αναγνωρίζεται η καλή πρόθεση του Υπουργού και η πολιτική βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αύξηση, υπάρχει ακόμα ια αναμονή του Ιατρικού Συλλόγου, δεδομένου ότι οι συμβάσεις είναι ατομικές.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos