Παράδοση ΣκάφουςΠαραδόθηκε το πρωί της Τετάρτης (10/11) από τον Γ.Γ της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκα στον πρόεδρο της Κοινότητας Γαύδου κ. Ευστράτιο Λαμπάκη ένα φουσκωτό σκάφος 6,5 μέτρων προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του ακριτικού νησιού.
Είναι το ένα από τα τέσσερα ταχύπλοα φουσκωτά που παρέλαβε η Περιφέρεια , κατά την μεταολυμπιακή περίοδο, από τα Ολυμπιακά Ακίνητα.

Η παράδοση έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας στο Ηράκλειο με την παράλληλη υπογραφή του σχετικού πρωτοκόλλου.

Είναι μια ουσιαστική αλλά πολύ περισσότερο μια συμβολική κίνηση τόνισε ο κ. Τσόκας και πρόσθεσε ότι το ελληνικό κράτος πάντα οφείλει στη Γαύδο και η Γαύδος πρέπει να γνωρίζει ότι δια του εκπροσώπου της κυβέρνησης έχει ένα πολύ καλό φίλο, ο οποίος θα ενδιαφερθεί για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρχει

Ο πρόεδρος της Γαύδου κ. Λαμπάκης από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Γ.Γ της Περιφέρειας Κρήτης για την παράδοση του σκάφους τονίζοντας ότι πραγματικά αυτό είναι ένα μεγάλο δώρο για το νησί, ώστε οι κάτοικοι να μπορούν να μετακινηθούν απέναντι σε μια έκτακτη ανάγκη.

Να σημιώσομε ότι εντός των ημερών η Περιφέρεια Κρήτης θα παραλάβει άλλα 3 ακόμη σκάφη από τα Ολυμπιακά Ακίνητα ενώ το φουσκωτό που δόθηκε στη Γαύδο είναι 6,5 μέτρων με σκληρή γάστρα και με μηχανή 150 ΗΡ.

Υπογραφή πρωτοκόλλουΜετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου παράδοσης παραλαβής ο Γ.Γ. δήλωσε:
« H ελληνική κυβέρνηση, μέσω της Γενική Γραμματεία της Περιφέρειας Κρήτης, παρέδωσε σήμερα στην Κοινότητα Γαύδου ένα σκάφος που προέρχεται από τα Ολυμπιακά Ακίνητα. Πρόκειται για τον εξοπλισμό που είχε διατεθεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είχαμε πει από την αρχή ότι ο εξοπλισμός αυτός θα δοθεί στον ελληνικό λαό. Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό, ζητήσαμε κάποια σκάφη από τα οποία το πρώτο το παίρνει η Γαύδος. Είναι μια ουσιαστική αλλά πολύ περισσότερο μια συμβολική κίνηση. Το ελληνικό κράτος πάντα οφείλει στη Γαύδο και η Γαύδος πρέπει να ξέρει ότι δια του εκπροσώπυ της κυβέρνησης έχει ένα πολύ καλό φίλο, ο οποίος θα ενδιαφερθεί για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρχει. Μαζί με το δήμαρχο θα μπορέσουμε να το λύσουμε. Δεν είναι μόνο το σκάφος, είναι και άλλα προβλήματα, τα οποία συζητάμε και πιστεύω ότι μπορούμε να δώσουμε λύσεις. Σχετικά με το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης του νησιού, είναι θέμα προσωπικού της ΔΕΗ. Επειδή δεν υπάρχει μεγάλη προθυμία εργαζομένων στη ΔΕΗ να πάνε στη Γαύδο, είμαστε σε συνεννόηση με τη ΔΕΗ να βρεθούν δύο άτομα προς το παρόν για να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι εγκαταστάσεις και να ηλεκτροδοτηθεί ολόκληρο το νησί. Υπάρχει ακόμη το θέμα της αυθαίρετης δόμησης, το οποίο πρέπει κάποια στιγμή να αντιμετωπίσουμε ριζικά. Εύχομαι στο δήμαρχο να χρησιμοποιεί το σκάφος για καλούς σκοπούς και οτιδήποτε χρειαστεί να ξέρει ότι είμαστε εδώ.»

 

Ο Κοινοτάρχης Γαύδου: «Καταρχήν θλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη γιατί πραγματικά αυτό είναι ένα μεγάλο δώρο για το νησί. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται δυνατό για τους 50 μόνιμους κατοίκους του νησιού να μπορούμε να μετακινηθούν απέναντι σε μια έκτακτη ανάγκη.»

 

Ερ: Τι άλλα προβλήματα αντιμετωπίζετε, τα οποία συζητήσατε με τον Περιφερειάρχη;

«Αλλο σημαντικό πρόβλημα είναι η ηλεκτροδότηση ολόκληρης της Γαύδου. Σύμφωνα με αυτά που συζητήσαμε θα λυθεί πολύ σύντομα. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ρεύμα μόνο στα δύο χωριά. Χρειάζεται ένας μόνιμος υπάλληλος της ΔΕΗ να είναι στο νησί.»
Print Friendly, PDF & Email

Από manos