Τσόκας - ΦρυσάληΜε μια σεμνή τελετή, όπως ταίριαζε στην περίσταση, τιμήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, (8/12) στα Ανώγεια, η Ζαχαρένια Φρυσάλη. Η γυναίκα που συγκίνησε όλη την Κρήτη και την Ελλάδα με την χειρονομία τη να δωρίσει στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων ένα σύγχρονο Υπερηχοτομογράφο, στη μνήμη του γιου της.

Κατά τη διάρκεια της τελετής o Γ.Γ της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Σεραφείμ Τσόκας, της απένειμε τιμητική πλακέτα σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς της στην κοινωία των Ανωγείων.

«Η δωρεά σας επανέφερε στο προσκήνιο αξίες που είχαν αρχίσει να ξεθωριάζουν στις μέρες μας: την ανιδιοτελή βοήθεια προς τον συνάδελφο, την προσφορά στην κοινωνία. A ποτελεί ένα παράδειγμα που καταρρίπτει τα κυνικά επιχειρήματα ότι η ελλνική κοινωνία δεν έχει πια ανθρώπινο πρόσωπο, ότι οι οικογενειακοί δεσμοί έχουν ατονήσει και οι πολίτες κυνηγούν μόνο τα υλικά αγαθά.» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τσόκας απονέμοντας στην κ. Φρυσάλη την τιμητική πλακέτα.

Κατά τη διάρκεια της τελετής αναγνώσηκαν οι επιστολές που απέστειλαν στην κ. Φρυσάλη ο Πρωθυπουργός, κ. Κώστας Καραμανλής, ο Υπουργός Υγείας, κ. Νικήτας Κακλαμάνης, και ο βουλευτής, κ. Στέλίος Ματζαπετάκης.

Επίσης, εγκαινιάστηκε και επίσημα το εργαστήριο του υπερηχοτομογράφου το Κέντρο Υγείας Ανωγείων και δόθηκε στην κ. Φρυσάλη το βραβείο εθελοντισμού που της είχε απονείμει ο Πρωθυπουργός σε εκδήλωση για τη βράβευση των εθελοντών που οργάνωσε το Υπουργείο Υγείας στην Αθήνα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Άνθιμου, ο Νομάρχης Ρεθύμνου κ. Γιώργος Παπαδάκης, ο Αντιπρόεδρος του ΠΕΣΥΠ Κρήτης κ. Νίκος Κεφαλογιάννης, ο δήμαρχος Ανωγείων κ. Νίκος Ξυλούρης και ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ανωγείων, κ. Μανόλης Τσαφαντάκης.

Ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του στη δωρήτρια.

Ο Νομάρχης Ρεθύμνου επεσήμανε ότι η κ. Φρυσάλη με την πράξη της αυτή γίνεται παράδειγμα σε όλους τους πολίτες αλλά και στους κρατικούς λειτουργούς.

Ο δήμαρχος Ανωγείων ανέφερε ότι η Ζαχαρένια Φρυσάλη έκανε τον πόνο για το χαμό του μοναχογιού της προσφορά, δίνοντας από το υστέρημα της στην κοινωνία των Ανωγείων και την ευχαρίστησε γι’ αυτό εκ μέρους των Ανωγειανών.

Ο Αντιπρόεδρος του ΠΕΣΥΠ Κρήτης τόνισε ότι η γενναιόδωρη αυτή πράξη προκύπτει από το μεγαλείο της ψυχής της Ζαχαρένιας Φρυσάλη και την ευχαρίστησε για την δωρεά του υπερηχοτομογράφου ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ανωγείων υπογράμμισε το μεγαλείο της πράξης της κ. Φρυσάλη και μίλησε για τα οφέλη των κατοίκων από την λειτουργία του υπερηχοτομογράφου στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων.

Ακόμη ο γιατρός του Κέντρου Υγείας, κ. Γιάννης Κομνηνός ευχαρίστησε την κ. Φρυσάλη για την προσφορά της στο Κέντρο εκ μέρους των εργαζομένων.

Τέλος, η ίδια η κυρά Ζαχαρένια ευχαρίστησε όλους τους ανθρώπους που την στήριξαν στα χρόνια της μοναξιάς μετά το θάνατο του γιου της και του άνδρα της αλλά και εκείνους που με την παρουσία τους σην εκδήλωση την τίμησαν.

Την τελετή οργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos