Πατριάρχης Αλεξανδρείας με τον ΠεριφερειάρχηΤην αμέριστη συμπαράσταση της Πολιτείας προς τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, κ. Θεόδωρο, που τον επισκέφθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας, και το έργο που επιτελεί εξέφρασε σήμερα το πρωί ο Γ.Γ της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Σεραφείμ Τσόκας.
Ο Γ.Γ με τους Διευθυντές και το προσωπικό της Περιφέρειας υποδέχθηκαν τον Πατριάρχη και την ακολουθία του στην είσοδο της Περιφέρειας και στη συνέχεια τον συνόδευσε στην αίθουσα των συκέψεων, όπου και έγινε η συνάντηση σε εγκάρδιο κλίμα.

Ο κ. Τσόκας καλωσόρισε τον Μακαριότατο με τη φράση «καλώς ήρθατε στο σπίτι σας» ενώ ο κ. Θεόδωρος απηύθυνε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Γενικό Γραμματέα για την υποδοχή αλλά και τη στήριξή του. Με αναφορές στην Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό, ο κ. Τσόκας επεσήμανε τη σημασία του έργου του Μακαριώτατου, τονίζοντας παράλληλα ότι είναι τυχερός που ευτύχησε στους οχτώ μήνες της μέχρι τώρα θητείας του να δει Κρητικό Πατριάρχη.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ευχαρίστησε για την υποδοχή και αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή στην Αίγυπτό, επισημαίνοντας ότι «μας έδωσε μεγάλη χαρά και αισιοδοξία για τις προοπτικές που διανοίγονται σε σχέση με τη στήριξη του Πατριαρχείου, της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού».

Ο κ. Θεόδωρος ακολούθως μίλησε για τις δυκολίες του έργου του Πατριαρχείου και της Ιεραποστολής στην αχανή Ήπειρο της Αφρικής.

Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος πρότεινε να υπάρξει ακτοπλοϊκή γραμμή Κρήτης-Αλεξάνδρειας προκειμένου να αναπτυχθούν περαιτέρω οι δεσμοί μεταξύ του νησιού μας και της Αιγύπτου και υπογράμμιε την ανάγκη για δραστηριοποίηση Κρητών επιχειρηματιών ώστε να ανακουφιστεί οικονομικά η περιοχή.

Ακόμη ο κ. Θεόδωρος ευχαρίστησε θερμά το Γ.Γ της Περιφέρειας που μετά την εκλογή του έσπευσε στη μητέρα του, καθώς και για το ότι παρέστη στην ενθρόνιση του λέγοντας χαρακτηριστικά «σας ευχαριστώ θερμά η ευλογία του Θεού να σας συνοδεύει».

Ο Γ. Γ. της Περιφέρειας από την πλευρά του ευχαρίστησε για την μεγάλη τιμή που όπως είπε έκανε ο Πατριάρχης να τον επισκεφθεί και μίλησε για το σημαντικό έργο του αλλά και την σημασία του οικουμενικού Ελληνισμού, τοίζοντας ότι στηρίζεται σε 2 πυλώνες, στη γλώσσα και την Ορθοδοξία.

Ο Πατριάρχης προσκάλεσε τον Γενικό να επισκεφθεί την έδρα του Πατριαρχείου λέγοντας ότι πάντα θα σας περιμένομε και μετέφερε προς τον κ. Τσόκα τις ευχές του Γενικού Διευθυντή της Αλεξανδρείας .

Κατά την επίσκεψη ο Πατριάρχης του προσέφερε μια καρφίτσα με το έμβλημα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, το ενθύμιο της ενθρόνισης και μια ανάγλυφη αιγυπτιακή θήκη.

Ο Γενικός Γραμματέας προσέφερε στον Μακαριώτατο μια πένα απλή, όπως είπε, με την οποία όμως του ευχήθηκε να βάζει σημαντικές υπογραφές.

Τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κατά την επίσκεψη του στην Περιφέρεια συνόδευαν οι Μητροπολίτες Αξώμης και εκπρόσωπος του Πατριαρχείου στην Αθήνα κ. Πέτρος, Καλής Ελπίδας κ. Σέργιος, Καρθαγένης κ. Αλέξιος, Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Άνθιμος, ο Αρχιγραμματέας του Πατριαρχείου κ. Γενάδιος και ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής κ. Μεθόδιος Βερνιδάκης.

Ανατρέξτε επίσης στα:

https://www.104fm.gr/content/view/85/0/

https://www.104fm.gr/content/view/44/0/

Print Friendly, PDF & Email

Από manos