Oι αυθαιρεσίες συνεχίζονταιΠαρά τις πρόσφατες καταγγελίες του πολιτιστικού συλλόγου Μιλάτου, συνεχίζονται οι οικοδομικές αυθαιρεσίες, η καταστροφή της παραλίας και η υπόσκαψη του παραλιακού δρόμου Μιλάτου-Σισίου από μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής. Τα φουρνέλα που είχαν τοποθετηθεί εδώ και 10 ημέρες, τελικά πυροδοτήθηκαν σήμερα 26/1 με αποτέλεσμα να έχει καταστεί πλέον επικίνδυνη η σταθερότητα του παραλιακού δρόμου και να έχει αλλοιωθεί πλήρως η μορφή της πααλίας στην περιοχή «Βολάκοι» της παραλίας Μιλάτου.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι ενώ είχαν ενημερωθεί σχετικά το αστυνομικό τμήμα Νεάπολης, το Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου, η εισαγγελία και ο νομάρχης Λασιθίου, και αφού συγκροτήθηκαν οι σχετικές δικογραφίες, παρ όλ΄ αυτά οι παράνομες εργασίες συνεχίστηκαν χωρίς κανένα εμπόδιο. Εκ των πραγμάτων πλέον προκύπτει το ερώτημα «ποιος τελικά καλύπτει το συγκεκριμένο επιχειρηματία;», αφού στην περιοχή Βραχασίου-Μιλάτου-Σισίου είναι γνωστή η στενή κοινωνική και πολιτική σχέση του ιδιοκτήτη της εν λόγω ξενοδοχειακής μονάδας με βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος που εκλέγεται στο νομό Ηρακλείου.

Από την πλευρά του, το Δ.Σ. του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μιλάτου δηλώνει ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια για το σταμάτημα των αυθαιρεσιών και τη διάσωση του παραλιακού δρόμου Μιλάτου-Σισίου και της παραλίας χρησιμοποιώντας κάθε νόμιμο μέσο και ενεργοποιώντας κάθε σχετικό μέσο και αρχή.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Γ. Μανουσάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από manos