Logo_POKANΤην Κυριακή 18 Δεκεμβρίου διοργανώνεται από τις Μαθητικές Κοινότητες των σχολείων της πόλης και την Πολιτιστική Ομάδα Καθηγητών Αγ. Νικολάου – ΕΛΜΕ Λασιθίου η Ημέρα Αγάπης.

Πρόκειται για μια εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα, με συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών, πολιτών, φορέων και συλλόγων της πόλης και του Δήμου. Πραγματοποιείται σε κεντρικό σημείο της πόλης μας και περιλαμβάνει καλλιτεχνικά δρώμενα και παζάρι, τα έσοδα του οποίου η συντονιστική επιτροπή διαθέτει προς ανακούφιση συμπολιτών μας.

Στα 8 χρόνια ζωής της η εκδήλωση αυτή δίνει έναν γιορταστικό τόνο στην πόλη και ταυτόχρονα κάνει πιο απτή την αίσθηση της κοινωνικής αλληλεγγύης. Η φετινή Ημέρα Αγάπης γίνεται σε πρωτοφανείς για τη χώρα και τους πολίτες συνθήκες, αφού η κρίση έχει αγγίξει πολύ μεγαλύτερο αριθμό νοικοκυριών, ταυτόχρονα με την απώλεια του κοινωνικού κράτους. Η κοινωνική συνοχή από τη μία φαίνεται να μεγαλώνει, απ’ την άλλη εύκολα διαρηγνύεται καθώς ο φόβος, η ανασφάλεια και η οργή μάς στρέφουν τον ένα εναντίον του άλλου.

Σε πείσμα της δεύτερης διαπίστωσης, καλούμε όλους εσάς που πιστεύετε στη συλλογικότητα και στην κοινωνική αλληλεγγύη να κάνετε ακόμη πιο συμμετοχική τη φετινή εκδήλωση.

Για την κατάρτιση και το συντονισμό του προγράμματος (παζάρι και καλλιτεχνικά δρώμενα) σας προσκαλούμε σε συνάντηση την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου στις 18.00 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ. Νικολάου. Πολίτες, φορείς, σύλλογοι που ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε είστε ευπρόσδεκτοι με τις ιδέες και τις προτάσεις σας.

 

ΠΟΚΑΝ

Print Friendly, PDF & Email

Από manos