Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 2/2/2011 με μαζική συμμετοχή  η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου στην είσοδο του Νοσοκομείου (φουαγιέ) με θέμα τις κινητοποιήσεις για το ενιαίο μισθολόγιο – φτωχολόγιο . Αρχικά έγινε ενημέρωση από τα μέλη του ΔΣ για τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με το διοικητή της ΥΠΕ Κρήτης Π. Καρατσή και με το διοικητή του Νοσοκομείου Α. Μαυρικάκη την Τετάρτη 1/2/2012. Στη συνέχεια συζητήθηκαν οι τρέχουσε εξελίξεις σχετικά με τα μισθολογικά και άλλα θέματα και η Συνέλευση αποφάσισε οι εργαζόμενοι να προχωρήσουν στις παρακάτω κινητοποιήσεις:

 

1. Την Παρασκευή 3/2/12 στις 09.00 το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στη Νεάπολη έξω από τον Κινηματογράφο Δρήρος όπου θα διεξαχθεί ημερίδα της ΔΥΠΕ.

2. Τη Δευτέρα 6/2, την Τρίτη 7/2 και την Τετάρτη 8/2 στις 09.00 το πρωί Ανοιχτές Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων στην είσοδο του Νοσοκομείου, με διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων και αποκλεισμό του ταμείου των 5 ευρώ.

3. Πραγματοποίηση Επίσχεσης Εργασίας με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων με έναρξη από τη Δευτέρα 13/2/11 και μέχρι να καταβληθούν. Θα δοθεί μέχρι τότε στη διοίκηση η προθεσμία να προβεί στην αποπληρωμή των οφειλόμενων πρόσθετων αμοιβών (αργίες, νυχτερινά, υπερωρίες) Οκτωβρίου, Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου.

Οι εργαζόμενοι έκαναν σαφές ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα σε συντονισμό με τα σωματεία των άλλων νοσοκομείων, καθώς και με τα σωματεία των εργαζόμενων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με στόχους:

  • Απόσυρση του ενιαίου μισθολόγιου – φτωχολόγιου
  • Καταβολή των δεδουλευμένων

Ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και των κυβερνήσεων που την εφαρμόζουν

Print Friendly, PDF & Email

Από manos