Η αντίδραση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Λασιθίου και η  ανακοίνωση της δεν αναφέρεται σε δύο μεταθέσεις αστυνομικών αλλά εστιάζει  στο μεγάλο πρόβλημα της μετάθεσης στην ίδια περιοχή, η οποία επιτρέπεται μόνο στις ακόλουθες δύο περιπτώσεις :

α. κατόπιν αίτησης των ενδιαφερομένων

β. όταν πρόκειται για νεοσύστατη υπηρεσία

Εδώ και χρόνια η Ένωση μας ζητάει επίμονα την ενίσχυση προβληματικών υπηρεσιών όπως του  Α.Σ. Κουτσουρά  και του Α.Σ. Τζερμιάδων  που έχουν αφεθεί από την διοίκηση χωρίς προσωπικό με την δικαιολογία ότι σε αυτές  δεν συμβαίνει τίποτα και πάντα αντιδρούσε όταν συνάδελφοί δεχόταν διαταγές από την διοίκηση για να επιληφθούν μόνοι τους σε σοβαρά περιστατικά.

Απλά η Ένωση θεώρει ότι θα ήταν καλύτερο οι κενές οργανικές θέσεις να καλυφθούν από νεομετατιθέμενους αστυνομικούς. Το θέμα δεν είναι αν θα χάσουν κάποιοι τη βολή τους.  Οι περιοχές της Ιεράπετρας και της Σητείας είναι πιο προβληματικές και πιο δύσκολες από τον Α.Σ.  Κουτσουρά  και οι συνάδελφοι τις γνωρίζουν ήδη καλά, έτσι δε θα σπαταληθεί χρόνος μέχρι να προσαρμοστούν σε μια νέα υπηρεσία, τόσο αυτοί όσο και οι αντικαταστατές  τους .

Και ναι οι συνδικαλιστές δε πρέπει να φοράνε παρωπίδες και να βλέπουν τα πράγματα κατά το δοκούν αλλά να βλέπουν τα προβλήματα των εργαζομένων με το ίδιο μάτι και να μη τα διαχωρίζουν ανάλογα με το βαθμό τους· να αντιδρούν όταν ένας αστυνομικός απειλείται με δυσμενή μετάθεση επειδή απαιτεί τα νόμιμα δικαιώματα του, είτε αυτός είναι  βαθμοφόρος είτε μη, συνδικαλιστής ή μη και όχι να ψηφίζει τη μετάθεση αυτού αντί να εναντιωθεί σε αυτόν που με την απειλή της δυσμενούς μετάθεσης καταπατεί εργασιακά δικαιώματα.

Ποιος συνδικαλιστής φορά παρωπίδες; Αυτός που αντιδρά και καταγγέλλει τις παρανομίες ή αυτός που για χάρη του υπηρεσιακού συμφέροντος, διέταζε αστυνομικούς να περιπολούν μόνοι τους και ποτέ δεν αντέδρασε στην καταστρατήγηση του υπηρεσιακού  ωραρίου από τους διοικούντες προκειμένου να φανεί «καλός» στους ανωτέρους του δίνοντας προτεραιότητα στο ατομικό συμφέρον και όχι στη τήρηση του εργασιακού νόμου;

Οι υπογράφοντες αστυνομικοί είναι άτομα που υπηρετούν στην Αστυνομική Διεύθυνση εδώ και χρόνια και ξέρουν τα προβλήματα του νομού από πρώτο χέρι, γιατί τα βιώνουν καθημερινά και δεν τα βλέπουν ως αριθμούς και τετραγωνίδια πίσω από ένα γραφείο. Ανησυχούν για τα προβλήματα του τόπου γιατί είναι μέλη της τοπικής κοινωνίας και άμεσοι αποδέκτες αυτών των προβλημάτων και θα τα αντιμετωπίζουν για πολλά χρόνια ακόμα,  αφού κανένας μας δεν είναι περαστικός από το νομό για 1-2 χρόνια. Κανένας δεν είναι συνδικαλιστής κατ’ επάγγελμα ούτε έχει προσωπικό όφελος, γιατί κανένας δεν έχει σκοπό να κάνει «καριέρα».  Η ένωση δεν έχει σκοπό να σπείρει διχόνοια ανάμεσα στη Διοίκηση και στο προσωπικό αλλά να επισημαίνει και να  καταγγέλλει ότι είναι παράνομο και άδικο για να διορθωθεί και να μην επαναληφτεί. Γιατί το προσωπικό όταν ξέρει ότι υπάρχει δικαιοσύνη στον εργασιακό του χώρο αποδίδει τα μέγιστα για το καλό της υπηρεσίας και της κοινωνίας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της  Ε. Α. Υ. Ν. Λασιθίου

Ο πρόεδρος: Γεώργιος Πρινιωτάκης
Ο γραμματέας: Γεώργιος Μπιλανάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από manos