_1020007Σε μια κίνηση ευαισθητοποίησης όλων μας προχώρησε το τμήμα τροχαίας Αγίου Νικολάου. Κίνηση σεβασμού στη ζωή, στη ζωή των παιδιών που μεταφέρουμε με τα αυτοκίνητα μας. Ο διοικητής της υπηρεσίας Νίκος Χρυσάκης, δώρισε ένα παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου στην οικογένεια της οποίας το μωρό ήρθε στο κόσμο με την έλευση του 2012. Για να είναι σίγουρο ότι το παιδάκι αυτό θα μεταφέρεται με ασφάλεια, αλλά και να ευαισθητοποιηθούν οι γονείς που είτε έχουν τα παιδιά ελεύθερα μέσα στα αυτοκίνητα, είτε μπροστά, είτε με πολλούς και επικίνδυνους τρόπους τα μεταφέρουν.

18 παιδιά από τα 25 που χάνουν τη ζωή τους σε τροχαία κάθε χρόνο, θα είχαν επιζήσει εάν ήταν σωστά ασφαλισμένα μέσα στα αυτοκίνητα. Ένας σοβαρός αριθμός, ενδειτικός της νοοτροπίας μας η οποία θα πρέπει να αλλάξει και να πάψει να παίρνει ζωές.
Τις ευχές του όσο και την σύμφωνη γνώμη του γι΄αυτή τη κίνηση της τροχαίας εξέφρασε και ο διοικητής των νοσοκομείων του νομού Αλέξανδρος Μαυρικάκης, ο οποίος βρέθηκε μαζί με τους υπεύθυνους της τροχαίας στο Μαιευτήριο του νοσοκομείου.
Ο πατέρας του παιδιού ευχαρίστησε για τη κίνηση αυτή, ιδιαίτερα χρήσιμη μια και ο ίδιος είναι επαγγελματίας οδηγός και γνωρίζει καλά τα των δρόμων.
Το κάθισμα προσέφερε το κατάστημα Wind Αγίου Νικολάου.

 

Print Friendly, PDF & Email

Από manos