συλλαλητήριοΠραγματοποιήθηκε, χθες Τετάρτη 13/2, η Τρίτη συνέλευση της Ανοιχτής Επιτροπής Αγώνα Ιεράπετρας, με μεγάλη συμμετοχή κόσμου, φορέων και εκπροσώπων της Επιτροπής Αγώνα του Αγίου Νικολάου.

Έγινε ενημέρωση από την επίσκεψη στον υπουργό Παιδείας, του Δημάρχου, κ. Αναστασάκη με εκπρόσωπο της περιφέρειας, του ΤΕΙ, της Επιτροπής Αγώνα και τους δύο βουλευτές του Νομού, η οποία απέβη άκαρπη όσον αφορά τη διασφάλιση κάποιων δεσμεύσεων, μετέφερε, ωστόσο, στον υπουργό το κλίμα αγανάκτησης που επικρατεί στην Ιεράπετρα και την αποφασιστικότητα για συνέχιση του αγώνα μέχρις εσχάτων.

Έγινε καθολικά παραδεκτό ότι η εξαιρετική επιτυχία, πρωτοφανής για την πόλη μας, των δύο κινητοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 8/2 και την Τρίτη 12/2, επιβάλλει τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα για την υπεράσπιση του δήμου μας. Σε αυτό το πνεύμα αποφασίστηκε:

  1. Η συνέχιση συλλογής υπογραφών για τη φορολογική ανυπακοή, που έχει ήδη εντυπωσιακά αποτελέσματα.
  2. Η πραγματοποίηση μεγάλου συλλαλητηρίου μαζί με τον Άγιο Νικόλαο και ενδεχομένως τη Σητεία (αν υπάρξει ανταπόκριση) την Τετάρτη 20/2, ημέρα πανελλαδικής απεργίας, στο Βραχάσι και, εν συνεχεία, στα γραφεία της περιφέρειας στο Ηράκλειο.
  3. Η πραγματοποίηση παράστασης Διαμαρτυρίας στο Δήμο, σήμερα Πέμπτη 14/2, καθώς έγινε, εχθές μόλις, γνωστό στην Επιτροπή, ότι με εντολή του κ. Μαυρικάκη, αφαιρέθηκε το ΑΦΜ του νοσοκομείου μας, με αποτέλεσμα και η παραμικρή οικονομική συναλλαγή να πρέπει πλέον να πραγματοποιείται από το νοσοκομείου του Αγίου Νικολάου.
  4. Νέα συνέλευση της Ανοιχτής Επιτροπής Αγώνα την Πέμπτη 21/2 στις 8.30μμ, στην Αίθουσα Μαρία Λιουδάκη.
  5. Στη διάρκεια της συνέλευσης πληροφορηθήκαμε την βάναυση, αιματηρή επίθεση σε βάρος πέντε αλλοδαπών συνανθρώπων μας στη Βαϊνιά, για την οποία αποφασίστηκε να υπάρξει ψήφισμα συμπαράστασης.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ


ΑΠΟΦΑΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Της Ανοιχτής Επιτροπής Αγώνα Ιεράπετρας

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης της Ανοιχτής Επιτροπής Αγώνα Ιεράπετρας ενημερωθήκαμε ότι έγινε οργανωμένη επίθεση σε μετανάστες στη Βαϊνιά Ιεράπετρας. Κάποια από τα θύματα μεταφέρθηκαν σοβαρά τραυματισμένα στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την εγκληματική δράση οργανώσεων ναζιστικών ομάδων και δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να αναπτυχθεί το φασιστικό φαινόμενο στον τόπο μας.

Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να πράξουν το καθήκον τους και να οδηγήσουν στη δικαιοσύνη όσους συμμετέχουν στις εγκληματικές αυτές ενέργειες.

Καλούμε όλους τους συλλογικούς φορείς της περιοχής να απομονώσουν τους υπεύθυνους του ρατσιστικού δηλητηρίου στον τόπο μας.

Η τοπική κοινωνία θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα δικαιώματά της και την πραγματική δημοκρατία.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Print Friendly, PDF & Email

Από manos