Η Επιτροπή Αγώνα του Δήμου Αγίου Νικολάου,  η οποία συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013, συζήτησε και αξιολόγησε την κατάσταση μετά την ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας των Τμημάτων του νέου Ακαδημαϊκού Χάρτη, κατέληξε στα παρακάτω:

  1. Δεν αναστέλλουμε τον αγώνα μέχρι την τελική δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος, γιατί επανειλημμένα έχουμε βρεθεί προ εκπλήξεως.
  2. Μας προξενεί εντύπωση η δημιουργία δύο ομοειδών Τμημάτων Διοίκησης Επιχειρήσεων σε απόσταση λιγότερη των 60 χιλιομέτρων (Ηράκλειο – Άγιος Νικόλαος) με τις ίδιες περίπου κατευθύνσεις, πράγμα που δεν συμβαίνει σε καμία άλλη περιοχή της Ελλάδας. Ζητούμε κατευθύνσεις συμπληρωματικές και όχι ανταγωνιστικές με το τμήμα του Ηρακλείου.
  3. Σε κάθε περίπτωση ζητάμε την μεταβατικότητα των τμημάτων του ΤΕΙ Αγίου Νικολάου προκειμένου να προστατευθούν οι φοιτητές σε επίπεδο Γνωστικού Αντικειμένου και Επαγγελματικών Δικαιωμάτων, καθώς και σε επίπεδο οικονομικό με αποφυγή μετακίνησης τους.
  4. Με δεδομένη την παρούσα οικονομική κατάσταση που επικρατεί, εκτιμούμε ότι είναι αδύνατη η στελέχωση του τμήματος με το απαραίτητο διδακτικό και διοικητικό προσωπικό και η εξασφάλιση των απαιτούμενων κονδυλίων για την μακροπρόθεσμη εύρυθμη λειτουργία του Τμήματος.
  5. Θεωρούμε ότι πρέπει να συνεχιστεί ο κοινός αγώνας όλου του Λασιθίου για αλλαγή του χωροταξικού χάρτη σε Παιδεία, Υγεία, Υποδομές και Υπηρεσίες υπέρ των συμφερόντων του τόπου μας.

Η Επιτροπή Αγώνα

Άγιος Νικόλαος, 20-03-2013
Print Friendly, PDF & Email

Από manos