ΔΟΥ Αγίου Νικολάου, κατάληψηΚαταγγέλλουμε τον δήμαρχο μας για την απαράδεκτη στάση του απέναντι στον μοναδικό θεσμικό εκπρόσωπο των αγροτών του δήμο μας που είναι ο «Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Παραγωγών Εκτός Εποχής Κηπευτικών και Αγροτικών Δραστηριοτήτων Φυτικής Παραγωγής».

Επί πέντε ημέρες οι αγρότες μας αγωνίζονταν ενάντια στο νέο φορολογικό που εξοντώνει όλους τους μικρομεσαίους συναδέλφους άρα και το αγροτικό Λασίθι και όπως ακριβώς μας αγνόησε η αντιπεριφερειάρχης κ. Πελαγία Πετράκη με την παντελή απουσία και απραξία της, έτσι και εσείς κ. δήμαρχε αντί να αναλάβετε πρωτοβουλίες στήριξης, δυναμικές, περιοριστήκατε μόνο σε λίγες τυπικές λέξεις, κατά το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ακόμα, και ενώ εμείς συνεχίζαμε τον αγώνα μας, κάνατε κάτι το οποίο δεν χωράει σε καμία λογική. Με δική σας ευθύνη σε σύσκεψη στην πόλη μας, με τον Περιφερειάρχη, την Αντιπεριφερειάρχη, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας και όλους τους Παραγωγικούς Φορείς του τόπου μας, με θέμα τα έργα της περιοχής μας μέσω του ΕΣΠΑ, θέμα που μας αφορά άμεσα, όχι μόνο δεν μας καλέσατε αλλά επιλέξατε να ορίσετε ένα φυσικό πρόσωπο ως εκπρόσωπο των αγροτών.

Πιο παράδοξη επιλογή δεν μπορούσατε να κάνετε. Μάλιστα μας γέννιουνται πολλά και μεγάλα ερωτηματικά. Η μόνη απάντηση που μπορούμε να δώσουμε είναι ότι λειτουργήσατε με μόνο σκοπό τον πολιτικό και παραταξιακό σας σχεδιασμό.

Κύριε δήμαρχε αν και είστε μορφωμένος, δεν διστάσατε να μας πείτε κατάμουτρα ότι ο κ.Πανταζής εκπροσωπεί τους αγρότες μας ως εκλέκτορας. Αλήθεια γνωρίζεται τι σημαίνει εκλέκτορας;

Αν δεν είστε της άποψης «στην Ελλάδα ότι δηλώσεις είσαι», σας καλούμε να ανοίξετε το λεξικό για να μάθετε ότι εκλέκτορας είναι αυτός που έχει το δικαίωμα να εκλέγει ένα ανώτερο άρχοντα και στην δική μας περίπτωση ένα ανώτερο όργανο, που αυτή την στιγμή δεν υφίσταται.

Μπορεί ο κ.Πανταζής να δηλώνει για προσωπικούς του λόγους, “εκλέκτορας τριτοβάθμιου οργάνου”, αλλά δεν έχει κανένα θεσμικό δικαίωμα, να εκπροσωπήσει σε καμία περίπτωση τους αγρότες μας, αφού ούτε το όργανο έχει συσταθεί, ούτε αυτός έχει επιλεγεί ώστε να κατέχει κάποια θέση στο όργανο αυτό.

Για όλα τα παραπάνω σας καλούμε να σκέφτεστε και να πράττετε ως δήμαρχος όλων των Ιεραπετριτών, χωρίς καμία εμπάθεια, μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες,  να σέβεστε τα εκλεγμένα όργανα και να μην υποτιμάτε εμάς και τα μέλη του συλλόγου μας και μάλιστα όταν βρισκόμαστε μπροστά σε εξελίξεις, που είναι δραματικές για όλους μας. {jcomments on}

 

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου

Πρόεδρος                                                        Γεν. Γραμματέας

Μιχαήλ Γ. Μαλλιωτάκης                                  Εμμανουήλ Γ. Καπαράκης

Print Friendly, PDF & Email

Από manos