Νομαρχαικό Συμβούλιο Συνεδρίασε χθες το Νομαρχιακό Συμβούλιο νομού Λασιθίου σε εορταστικό κλίμα, αφού ήταν η τελευταία συνεδρίαση για τη φετινή χρονιά. Το Νομαρχιακό Συμβούλιο με ψήφισμα του καταδίκασε το θέμα των εργολάβων, επεσήμανε την επικινδυνότητα των δρόμων στο εθνικό δίκτυο και το πρόβλημα των κατολισθήσεων. Ζήτησε να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίηση των έργων αλλιώς «απείλησε» ότι θα υπάρξουν στο μέλλον δραματικές κινητοποιήσεις.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο νομαρχιακός σύμβουλος κ. Ζαχαρόπουλος «διακυβεύεται η ζωή πολλών συνανθρώπων μας, για να μην αναφερθώ στους επισκέπτες που έρχονται στον τόπο μας και δε γνωρίζουν τα επικίνδυνα σημεα στο οδικό δίκτυο».
 
Αρκετοί ήταν οι νομαρχιακοί σύμβουλοι που είπαν ότι αν δεν αλλάξει η κατάσταση πρέπει να βγουν όλοι να κλείσουν τους δρόμους όχι μόνο του Λασιθίου, αλλά και του Ηρακλείου ακόμα και τα βαπόρια.
 
Σχετικά με τα απορρίμματα το νομαρχιακό συμβούλιο υποστήριξε ότι δεν πρέπει να χαθεί η προθεσμία που είναι μέχρι το τέλος του χρόνου για να κατατεθούν οι προτάσεις τους, διαφορετικά το κράτος αναλαμβάνει πρωτοβουλία και μπορεί να κάνει ότι θέλει χωρίς καμία αρχή να μπορεί παρέμβει.
 
Με ιδιαίτερα έμφαση τόνισαν πως σκοπός τους δεν είναι και ούτε βέβαια το επιδιώκουν να εμποδίσουν τον Περιφερειακό Σχεδιασμό αλλά επιβλλεται η δημιουργία ΧΥΤΑ Ιεράπετρας, για να λυθούν βασικά προβλήματα στο νομό.
 
Ενώ το ζήτημα της χρηματοδότησης του ΧΥΤΑ Ιεράπετρας είναι κάτι που θα πρέπει να συζητηθεί και να λυθεί.
 
Να σημειωθεί ότι έντονη ήταν η πικρία όλων ότι για άλλη μία φορά το Λασίθι είναι «ριγμένο» πάντα σε σχέση με τους υπόλοιπους νομούς της Κρήτης, οι οποίοι σχεδόν πάντα πετυχαίνουν όλους τους στόχους τους.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos