Από τα εγκαίνειαΣτη σημαντικότητα της έκθεσης «Από τη Γη του Λαβυρίνθου: Μινωική Κρήτη, 3000-1100 π.Χ.» που εγκαινιάσθηκε την Τετάρτη το βράδυ στη Νέα Υόρκη από τον υπουργό πολιτισμού κ. Μιχάλη Λιάπη αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκας. Ο κ.Τσόκας χαρακτήρισε την έκθεση ιδιαιτέρα σημαντική γιατί βρισκόμαστε είπε, στην εποχή που οι άνθρωποι ανακαλύπτουν τις ρίζες τους και οι ρίζες του ευρωπαϊκού πολιτισμού είναι στην Κρήτη, τόνισε και πρόσθεσε ότι η έκθεση για το μινωικό πολιτισμό στο Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο της Ν. Υόρκης, θα αποτελέσει την αφορμή ευρύτερης γνωριμίας του αμερικανικού κοινού με την αρχαία Κρητική ιστορία και τον πολιτισμό αλλά και με τη σύγχρονη Κρήτη.

Πρόκειται είπε για μία μοναδική ευκαιρία προβολής του Κρητικού πολιτισμού δεδομένου ότι τις εκθέσεις του Ιδρύματος επισκέπτονται πολλά σχολεία, Πανεπιστήμια, Αμερικάνοι αξιωματούχοι και τυγχάνουν μεγάλων αναφορών από τα σπουδαιότερα μέσα ενημέρωσης των Η.Π.Α.
Παράλληλα ο κ. Τσόκας συνεχάρη το Ίδρυμα Ωνάση το υπ. Πολιτισμού αλλά και όλους που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτής της έκθεσης. Ακόμη ο κ. Τσόκας ευχαρίστησε θερμά τον υπ. Πολιτισμού κ. Μιχ. Λιάπη για την ουσιαστική συμβολή του στην πραγματοποίηση της έκθεσης . Επίσης ο Γ. Γ της Περιφέρειας ευχαρίστησε τον επίτιμο πρόεδρο της Ν. Δ και πρώην Πρωθυπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη τονίζοντας ότι είναι πάντα παρόν σε θέματα που αφορούν την Κρήτη . Μετά την δεξίωση των εγκαινίων η οποία έγινε στο Αίθριο του Ολυμπιακού Πύργου, ακολούθησε δείπνο στο ξενοδοχείο St. Regis κατά το οποίο προσφέρθηκε από την Περιφέρεια Κρητικό κρασί.
Από τα εγκαίνειαΌπως είναι γνωστό με την ευκαιρία της έκθεσης η Περιφέρεια Κρήτης με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα κ. Τσόκα και συνεχίζοντας την προβολή των τοπικών προϊόντων, οργανώνει σε συνεργασία με την Παγκρητική Ένωση Αμερικής σειρά εκδηλώσεων για την προβολή των Κρητικών προϊόντων
Έτσι και σήμερα Πέμπτη 13 Μαρτίου μετά την παρουσίαση των αρχαιολογικών ευρημάτων της έκθεσης στους επισήμους προσκεκλημένους ακολούθησε δεξίωση υπό την αιγίδα της Παγκρητικής Αμερικής με Κρητικά κρασιά που προσφέρει η Περιφέρεια Κρήτης.
Στο πλαίσιο των επαφών του στη Νέα Υόρκη ο κ. Τσόκας είχε σειρά συναντήσεων με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, Ελληνοαμερικανούς Βουλευτές και εκπροσώπους της Ομογένειας.

Τη Παρασκευή 14 Μαρτίου 2008 ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκας θα έχει συναντήσεις με Κρήτες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos