33ο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας της ΕΜΕ

33ο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας της ΕΜΕ

ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης

Το παράρτημα Λασιθίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, σας ανακοινώνει ότι συμμετέχει ενεργά και στηρίζει το 33ο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας της ΕΜΕ

που θα πραγματοποιηθεί φέτος, στις 4, 5 και 6 Νοεμβρίου στα Χανιά, με τον διακριτικό τίτλο:

«Μαθηματικά, Θεμέλιο της ανθρώπινης Σκέψης»

Το συνέδριο θα τιμήσει με την παρουσία του ο διακεκριμένος Κρητικός Μαθηματικός Κωνσταντίνος Δασκαλάκης*, ο οποίος στην έναρξη του συνεδρίου εξέφρασε την επιθυμία να  μιλήσει αποκλειστικά σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου των σχολείων της Κρήτης.

Πιστεύοντας ότι θα υπάρχουν και μεταξύ των μαθητών του Λασιθίου άτομα που θα θέλουν να παρακολουθήσουν αυτή την μοναδική ομιλία, σας προτείνουμε να κοινοποιήσετε άμεσα το γεγονός αυτό, ώστε να ερευνήσουμε τρόπους ομαδικής μετακίνησης των παιδιών με ή χωρίς τους συνοδούς τους. (καταληκτική ημερομηνία δήλωσης εγγραφών μαθητών για την ομιλία Δασκαλάκη : Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016).

*Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης μεγάλωσε στην Αθήνα, έχει, όμως, κρητικές ρίζες, καθώς ο πατέρας του είναι από τις Βουκολιές Χανίων, ενώ η μητέρα του από την Ιεράπετρα.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϋ.

Έγινε ευρύτερα γνωστός όταν κατάφερε να λύσει τον γρίφο του Τζων Φορμπς Νας που απασχολούσε τους επιστήμονες της πληροφορικής για 60 χρόνια μιας και απέδειξε ότι οι μέχρι τότε προσπάθειες στρέφονταν προς λάθος κατεύθυνση. Έδειξε δηλαδή ότι η ισορροπία αυτή, σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι υπολογιστικά αδύνατη, δηλαδή ότι δεν υπάρχει τρόπος για να προβληθεί η ισορροπία. Για αυτή του την απόδειξη βραβεύθηκε από τον διεθνή οργανισμό ΑCΜ Αssociation for Computing Μachinery το 2008.

Print Friendly

You may also like...

%d bloggers like this: