Ο Σ. Τσόκας στα ΧανιάTη διάθεση πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ (500.000€) από το Υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης για να αντιμετωπισθούν οι άμεσες ανάγκες που δημιουργούνται από τις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές των Χανίων ανακοίνωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκας μετά την επίσκεψη του ως επικεφαλής κλιμακίου υπηρεσιακών παραγόντων τη Περιφέρειας και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και με τη συμμετοχή βουλευτών του Nομού στις περιοχές που επλήγησαν και τη σύσκεψη που ακολούθησε στη Νομαρχία Χανίων.
 
«Σε μακρχρόνιο επίπεδο θα πρέπει να δούμε την οριοθέτηση των ρεμάτων και ίσως πρέπει να το βάλουμε ως θέμα στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο. Θα πρέπει να δούμε το χωροταξικό της Κρήτης.
 
Είναι θέματα που άπτονται αυτής της κατστροφής αλλά μέχρι να φτάσουμε εκεί για τις άμεσες ανάγκες με εντολή του Υπουργείου Εσωτερικών, διατίθενται για το Νομό Χανίων πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ» είπε χαρακτηριστικά μετά τη σύσκεψη που έγινε στη Νομαρχία Χανίων με τη συμμετοχή του Νομάρχη, βουλευτών και υπηρεσιακών παραγόντων και έγινε αποτίμηση της όλης κατάστασης.
 
Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκας επισκέφθηκε σήμερα το πρωί (20.10) τις περιοχές Γεωργιούπολης, Κρυονερίδας, Βάμμου και Αρμένων συνοδευμένος από βουλευτές και υπηρεσιακούς παράγοντες όπου διαπίστωσε το πώς έχει διαμορφωθεί η όλη κατάσταση μετά την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών.
 
Παράλληλα είχε συνεργασία με τους δημάρχους στους κατά τόπους Δήμους οι οποίοι του εξέθεσαν ααλυτικά τα προβλήματα τα οποία προέκυψαν από την κακοκαιρία .
 
Επίσης ο κ. Γενικός τόνισε ότι υπάρχουν και συνεργία του ΕΛΓΑ τα οποία καταγράφουν ζημιές τόσο στο φυτικό όσο και στο ζωικό κεφάλαιο. Έτσι ώστε να μπορέσει να δοθεί η δυνατότητα αποζημίωσης .

Print Friendly, PDF & Email

Από manos