Αρ. Βάρδα, Μιχ. Βαλεργάκης

Ελιά και Δυόσμος

Τους φίλους τους κάλεσαν τη Τετάρτη (7/5), στο Σκαλάνι, Ηρακλείου, η Αργυρώ και η Ειρήνη για να μοιραστούν μαζί τους τη χαρά της απονομής του δεύτερου βραβείου Gourmet της Ελευθεροτυπίας μέσα σε δύο χρόνια, για το καλύτερο εστιατόριο ελληνικής κουζίνας. Έτσι, πέρασαν, η νομάρχης Ηρακλείου, οι δήμαρχοι Γαζίου και Αλικαρνασσού, αλλά και πολλοί φίλοι από την ανατολική Κρήτη γενικότερα.
Η Αργυρώ μας έδειξε τα δύο βραβεία Gourmet και ο υπεύθυνος πωλήσεων του Μπουτάρη στη Κρήτη, Μιχάλης Βαλεργάκης τον βραβευμένο με το μεγάλο χρυσό βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό οίνου Θεσσαλονίκης, ερυθρό οίνο "Σκαλάνι", τον οποίο δοκιμάσαμε, μαζί με άλλα κρασιά Μπουτάρη, από το κτήμα Φανταξομέτοχο.

Από τη βραδιά,

Ελιά και Δυόσμος

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με την Αργυρώ, για τη φιλοσοφία που υλοποιεί στον συγκεκριμένο χώρο. Πρόκειται για το επόμενο βήμα μετά τη ταβέρνα Κεφαλοβρύσι στα έξω Μουλιανά Σητείας, απ’ όπου ξεκίνησαν όλα. Το Ελιά και Δυόσμος είναι βέβαια κάτι διαφορετικό, όμως, υπάρχει και λίγη άυρα από το παρελθόν. Η Κρητική κουζίνα είναι εκεί με τάσεις εξυγχρονισμού, κάτι βέβαια, απαιτητικό όσο και δύσκολο. Και τα δύο βραβεία Gourmet, δημιουργούν πλέον νέες απαιτήσεις και πιέσεις για καλυτέρευση, μια που ο ανταγωνισμός στο χώρο είναι πλέον αρκετός.

Είδομεν.

Εστιατόριο Ελιά & Δυόσμος.
Σκαλάνι Ηρακλείου. 2810731283
www.olive-mint.com

Print Friendly, PDF & Email

Από manos