Μια μεγάλη διάκριση ήρθε για το Δ.Σ. Παλαικάστρου.  Η Εθνική Υπηρεσία Στήριξης για τα ευρωπαϊκά προγράμματα eTwinning του Υπουργείου Παιδείας απένειμε την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας στο Δ.Σ. Παλαικάστρου για το έργο  ‘’Footsteps for Peace, Bήματα για την Ειρήνη’’, που υλοποιήθηκε από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παλαικάστρου.

Ο Διευθυντής του Σχολείου Εμμανουήλ Κοντογιαννάκης δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος και σημείωσε  ότι οι κόποι των τελευταίων 10 ετών,  στην υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων,   έπιασαν τόπο συγχαίροντας παράλληλα τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Σχολείου για τη βράβευση αυτή.

Οι Ετικέτες Ποιότητας του eTwinning χορηγούνται στους εκπαιδευτικούς,  που έχουν διεξάγει άριστα eTwinning έργα. Υποδηλώνουν ότι το έργο έχει αγγίξει κάποια Εθνικά και Ευρωπαϊκά πρότυπα. Η Ετικέτα Ποιότητας είναι η απτή αναγνώριση στους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία για το υψηλό επίπεδο των eTwinning δραστηριοτήτων τους. Στους μαθητές, προσφέρει μία ενίσχυση στην προσπάθειά τους, και στο σχολείο γενικότερα, μία δημόσια επιβεβαίωση της δέσμευσής του για την ποιότητα και την ειλικρίνεια σε μία Ευρωπαϊκή συνεργασία. Η Εθνική Υπηρεσία Στήριξης (ΕΥΣ) σε κάθε χώρα αξιολογεί τις αιτήσεις των σχολείων για την εθνική Ετικέτα Ποιότητας.  Ισχύουν τουλάχιστον 5 συγκεκριμένες προϋποθέσεις, προκειμένου η ΕΥΣ να χορηγήσει την Ετικέτα Ποιότητας σ’ ένα έργο.

 

Πρέπει να  πληρούνται και οι 5 προϋποθέσεις. Οι προϋποθέσεις είναι οι εξής:

  • Το έργο πρέπει να έχει κοινούς στόχους και σχέδιο.
  • Πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ή να βρίσκεται στο τελευταίο στάδιό του.
  • Ο εκπαιδευτικός, που υποβάλλει την αίτηση, πρέπει να έχει συνεισφέρει σημαντικά στο   έργο.
  • Πρέπει να εμφανίζεται ένας ορισμένος βαθμός συνεργασίας.
  • Τα αποτελέσματα του έργου πρέπει να είναι εμφανή.

Εφόσον πληρούνται αυτές οι 5 προϋποθέσεις, το έργο αξιολογείται βάσει των 6 κριτηρίων που απαιτούνται.  Ποια είναι τα κριτήρια;  Ένα έργο πρέπει να αγγίξει την τελειότητα στους ακόλουθους τομείς:

(1)Παιδαγωγική Καινοτομία και Δημιουργικότητα

(2) Ενσωμάτωση στη Διδακτέα ύλη

(3) Συνεργασία μεταξύ των σχολείων-συνεργατών

(4) Χρήση της τεχνολογίας

(5) Βιωσιμότητα και δυνατότητα μεταβίβασης,

(6) Αποτελέσματα και Οφέλη.

Τι είναι το eTwinning;

 

Το eTwinning είναι η κοινότητα των σχολείων της Ευρώπης.

Προσφέρει μία πλατφόρμα για το προσωπικό (εκπαιδευτικούς, διευθυντές, βιβλιοθηκάριους, κ.λ.π.) που εργάζεται σε σχολείο, σε κάθε μία από τις Eυρωπαϊκές χώρες, που λαμβάνουν μέρος, για να επικοινωνούν, να συνεργάζονται, να διεξάγουν έργα, να μοιράζονται και, με λίγα λόγια, να αισθάνονται και να αποτελούν μέρος της πιο συναρπαστικής κοινότητας εκμάθησης της Ευρώπης.

Η δράση eTwinning προωθεί τη σχολική συνεργασία στην Ευρώπη, μέσω της χρήσης των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), παρέχοντας υποστήριξη, εργαλεία και υπηρεσίες, προκειμένου να διευκολύνουν τα σχολεία να διαμορφώσουν βραχυπρόθεσμες ή μακροπρόθεσμες συνεργασίες σε οποιοδήποτε μάθημα.

Η Δικτυακή Πύλη του eTwinning (www.etwinning.net) είναι το βασικό σημείο συνάντησης και χώρος εργασίας της δράσης. Στη Δικτυακή Πύλη του eTwinning, που διατίθεται σε 25 γλώσσες, συμμετέχουν περίπου 170.000 μεμονωμένα μέλη και περισσότερα από 5.324 έργα μεταξύ δύο ή περισσότερων σχολείων από ολόκληρη την Ευρώπη. Η Δικτυακή Πύλη παρέχει online εργαλεία στους καθηγητές για να βρουν συνεργάτες, να δημιουργήσουν έργα, να μοιραστούν ιδέες, να ανταλλάξουν σωστές πρακτικές και να ξεκινήσουν μία άμεση συνεργασία χρησιμοποιώντας διάφορα προσαρμοσμένα εργαλεία,  που διατίθενται στην πλατφόρμα του eTwinning.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos